בראוניז לפסח
עם תוספות מתוקות
הסוד של הבראוניז הנפלאים הללו הוא באפיה על אדים
האדים שומרים על הבראוניז לחים ועסיסיים
כאן המתכון פרווה ומותאם לפסח ,כמובן שניתן להמיר בשאר ימות השנה למתכון חלבי ועם קמח רגיל,יוצאים בראוניז נהדרים בכל מצב
חומרים (לתבנית מלבנית בגודל 25" על 15")
4 ביצים בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קפה מגורען מומסת ב - 1/3 כוס מים רותחים
250 גר' סוכר (1/4 1 כוסות)
250 גר' שוקולד מריר פרווה
200 גר' מרגרינה (לחלבי 200 גר' חמאה)
80 גר' קמח מצה דק (1/2 כוס)
40 גר' קמח תפוחי אדמה (1/4 כוס)
קורט מלח
תוספות
חופן עדשים צבעוניים
חופן שוקולד ציפס מריר/לבן
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
חופן מרשמלו
100 גר' פקאן/אגוזי מלך
אופן הכנה
- לרפד תבנית בנייר אפייה. בתחתית התנור לשים תבנית אפיה עם שולים גבוהים ולמלא את מחציתה במים רותחים. לחמם את התנור ל-160 מעלות.
- בעקרת המערבל לשים ביצים וסוכר ולערבל עם וו הגיטרה (לא להקציף!) במהירות איטית. להוסיף את תמצית הוניל והקפה המומס במים רותחים. להמשיך לערבל במהירות איטית.
- להמיס יחד שוקולד מריר ומרגרינה במירקוגל או על בן מרי. לערבב היטב ולהוסיף תוך כדי ערבול איטי לתערובת הביצים. להמשיך לערבל במהירות איטית.
- לערבב יחד קמח מצה,קמח תפוחי אדמה ומלח ולהוסיף בהדרגה לתערובת השוקולד והביצים. לחאר שהוספנו את כל כמות הקמחים,להגביר מעט את מהירות הערבול ולערבל כ- 2 עד 3 דק' לקבלת תערובת אחידה. להעביר את התערובת לתבנית האפייה.
- לבחור תוספת שאוהבים ולפזר מעל הבראוניז. להכניס את התבנית לתנור,כאשר יש רשת מעל התבנית עם המים הרותחים שהכנו קודם. לשים לב שהתבנית של הבראוניז לא תהייה צמודה לתבנית עם המים החמים ושיש רווח בניהם כדי שיהיה מעבר לאדים .לאפות כ-35 -45 דק' שקיסם יצא עם מעט פירורים דביקים עליו. לצנן ולהעביר למקפיא למשך שעתיים ולחתוך את הבראוניז כשהם קפואים ואז יצאו חתיכות מושלמות.
הערות והמלצות
- לחלבי - להשתמש בחמאה,שוקולד מריר חלבי.
- לא בפסח - להשתמש ב- 2/3 כוס קמח רגיל (120 גר').
- תוספות - כיד הדמיון הטובה עליכם.
- מומלץ לא לוותר על שיטת האפיה בבן מארי - זה שומר על הבראוניז לחים ועסיסיים.
0 Komentar untuk "בראוניז לפסח עם תוספות מתוקות"