עוגת שוקולד ללא קמח - מתכונים לפסח

עוגת שוקולד ללא קמח - נהדרת לפסח
ולכל השנה
עוגה עדינה לא גבוהה ואפשר לבנות מעליה 
מגדלי קצפת ושאר קציפות
אני אוהבת אותה עם מעט זיגוג שוקולד חלב


עוגת שוקולד כביכול פשוטה. מבוססת בעיקר על שוקולד והקצפת ביצים. חשוב מאוד להקפיד על זמני האפיה כי זה מה שיהפוך עוגה עשירה ורכה לעוגה יבשה ומתפוררת.
העוגה לא גבוהה כי אין בה קמח (יש בה שלוש כפות קמח תפוחי אדמה).אפשר  להקציף שמנת מתוקה או להכין מוס כלשהו שאהוב עליכם ולהניח מעל.
אם אתם רוצים את העוגה פרווה במקום שוקולד חלב שימו שוקולד מריר ובמקום חמאה מחמאה

חומרים (לתבנית בקוטר 24")
150 גר' שוקולד מריר
100 גר' שוקולד חלב
100 גר' חמאה
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
4 ביצים L מופרדות
3 כפות קמח תפוחי אדמה

זיגוג שוקולד חלב
100 גר' שוקולד חלב
40 גר' חמאה
1/4 כוס חלב
 עיטור - אגוזים מצופים שוקולד לבן/סוכריות צבעוניות וכל מה שיד הדמיון שלכם תחפוץ.


קצפת שוקולד חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד חלב
לעיטור- חטיפי שוקולד כשרים לפסח כמו קליק,מקופלת ועוד.

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל-180 מעלות,לשמן היטב תבנית קפיצית. אני הנחתי בתחתית נייר אפיה מורחתי אותו היטב בחמאה מומסת כולל דפנות התבנית.
  2. להמיס יחד בקערת זכוכית שוקולד מריר,שוקולד חלב וחמאה. במיקרוגל על חום בינוני  במשך דקה או על גבי סיר עם מים רותחים. לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. להקציף יחד חלמונים (הצהוב של הביצה) ו-50 גר' סוכר (1/4 כוס) לקבלת קצף בהיר ואורירי. להוסיף פנימה 3 כפות קמח תפוחי אדמה ולערבב בעדינות עם מטרפה. לקפל פנימה  את תערובת השוקולד המומס .
  4. להקציף חלבונים ,להוסיף 50 גר' סוכר (1/4 כוס) ולהקציף לקצף יציב ולא חזק. לקפל בעדינות לתערובת השוקולד. להעביר לתבנית וליישר. לאפות בחום של 180 מעלות  למשך 25 דק' עד שמתקבל קיסם שדבוקים אליו פירורים ולא יבש לגמרי. רצוי להעביר סכין חד סביב העוגה כדי לשחרר אותה מהדפנות זה יעזור לה לנחות ברכות בזמן הצינון.
  5. לצנן את העוגה ,להעביר לצלחת הגשה. אני נוהגת להפוך את העוגה כך שהחלק העליון שמעט מתפורר הופך להיות הבסיס של העוגה.
  6. זיגוג שוקולד חלב- להמיס יחד את החומרים במיקרוגל או על סיר מים רותחים עד שמתקבלת תערובת אחידה (מעט נוזלית וזה בסדר. ניתן להמתין מעט עד שתסמיך קצת) ולמרוח על העוגה.
  7. קצפת שוקולד חלב- יום קודם להרתיח שמנת ולשפוך אותה על שוקולד חלב קצוץ ששמנו בקערת זכוכית. לתת לשמנת לרכך את השוקולד כשתי דקות ואז לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לעטוף בניילון נצמד ולמחרת להקציף במיקסר לקלסת קצפת יציבה. לשים לב לא להקציף יותר מידי אחרת תתקבל חמאת שוקולד. לצפות את העוגה עם מחצית הכמות של הקצפת ועם החצי השני לזלף שושנות קצפת בעזרת שק זילוף ולעטר עם פירורי שוקולד/חטיפי שוקולד לפי טעמכם האישי.




0 Komentar untuk "עוגת שוקולד ללא קמח - מתכונים לפסח"

Back To Top