עוגת גבינה קצפת וניל


עוגת גבינה קצפת וניל. עוגה חגיגית. מרשימה. והכי חשוב ט ע י מה. את המתכון המקורי מצאתי לפני כמעט 20 שנה בחוברת שתנובה חילקה לכבוד חג השבועות. ערכתי לא מעט שינויים בעוגה והמתכון אותו אני מכינה כבר שנים , נמצא כאן לפניכם.
העוגה כל כך טעימה שאני מכינה אותה כמעט לכל יומולדת משפחתית וכל פעם אני מגוונת בעיטור לפי פירות העונה או בעל השמחה אותו אני רוצה לפנק.
זו עוגה שכיף להכין אותה. אפשר גם לתת לה את השם " עוגת שלוש הקערות" משום  שמכינים אותה בשלוש קערות לפי קבוצות חומרים,מיקסר ידני והופ העוגה בתנור.
מי ששומר על הגזרה ולא מעוניין בקצפת,אפשר לוותר עליה ולאכול את העוגה בלי עיטור הקצפת ורק עם פירות טריים ליד.
לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן ניתן לוותר על התחתית של העוגה ולאפות אותה ללא התחתית.



חומרים (לתבנית בקוטר 26")

תחתית טורט

2 ביצים גודל M
60 גר' סוכר (4 כפות)
60 גר' קמח (4 כפות)

אופן הכנה
  • לרפד את התבנית בנייר אפיה.
  • להקציף יחד בקערה קטנה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף בהיר ומעט סמיך 
  • לנפות את הקמח ולקפל לתערובת קצף הביצים בהדרגה. כשהתערובת אחידה להעביר לתבנית ולפזר באופן אחיד.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-8 דק'. לקבלת צבע חום בהיר. אין צורך לאפות אפייה מלאה. להוציא מהתנור ולצנן.
  • לא לכבות את התנור,אלא לשנות את הטמפ' ל-220 מעלות.
מלית גבינה
  1. חומרים - קערה מס' 1
    5 חלבונים ביצה גודל L
    100 גר' סוכר (1/2 כוס ועוד כף)
    1כף מים
    קורט מלח
  2. חומרים - קערה 2
    5 חלמונים ביצה גודל L
    100 גר' סוכר (1/2 כוס ועוד כף)
    1 כף מיץ לימון
  3. חומרים -  קערה 3
    750 גר' גבינה לבנה 5%
    1 גביע קטן יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט דנונה 3%)
    1/2 גביע שמנת חמוצה
    40 גר' אינסטנט פודינג וניל (1/2 חבילה)
    5 כפות קורנפלור

אופן הכנה

  1. קערה מס' 1
    להקציף יחד חלבונים,קורט מלח וכף מים. שמתחיל להיווצר קצף לבן להוסיף סוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף עד קבלת קצף יציב וגמיש (לא קצף נוקשה)
  2. קערה מס' 2
    להקציף יחד חלמונים וכף מיץ לימון להוסיף סוכר בבת אחת ולהקציף עד קבלת קצף סמיך בצבע צהוב בהיר
  3. קערה מס' 3
    להקציף במהירות איטית את כל החומרים ולהגביר מעט את המהירות עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  4. חלמונים מוקצפים (קערה מס' 2) להעביר לתערובת הגבינה (קערה מס' 3) ולקפל בעזרת מטרפה או מרית לקבלת תערובת אחידה
  5. חלבונים מוקצפים (קערה מס' 1) לקפל לתערובת הגבינה והחלמונים,בשתי פעמים. כלומר להעביר מחצית מכמות החלבונים המוקצפים לתערובת הגבינה,לקפל מעט ואז להעביר את שאר תערובת החלבונים המוקצפים ולקפל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. להעביר לתבנית שהכנו עם תחתית הטורט. ליישר ולהכניס לתנור שחממנו ל-220 מעלות. לאפות כ-10 דק' עד קבלת גוון חום בהיר. להוציא מהתנור.להוריד את טמפ' התנור ל-150 מעלות ולהשאיר כ-5 דק'  את דלת התנור פתוחה כדי להוריד את טמפ' התנור.
  7. להעביר סכין חד או פלטה קטנה סביב השוליים של העוגה (בעומק של 3-4 ס"מ) על מנת לשחרר את הקרום של העוגה מהדפנות (זה עוזר לעוגה לעלות למעלה ולהיות אורירית)
  8. לאחר 5 דק' להחזיר את העוגה לתנור ולאפות כשעה בחום של 150 מעלות. לאחר שעה לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתוך התנור לחצי שעה נוספת ואז להוציא את העוגה ולצנן היטב.
  9. להכניס את העוגה למקרר לפחות ל-8 שעות לפני שמורחים עליה קצפת וממקשטים אותה.
קישוט העוגה

חומרים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
160 מ"ל חלב קר (3/4 כוס)
40 גר' אינסטנט פודניג וניל (1/2 חבילה)

תוספות (לפי מה שאהוב עליכם)
תותים טריים
50 גר' שוקולד מריר/חלב מגורר
חטיף מקופלת (2 יח')
חטיף קליק עיגולים חום/לבן
פירות טריים
גלי' בטעמים מותאמים לפירות  שבחרתם(מספיק 1 חבילה)

אופן הכנה
  1. להקציף יחד שמנת מתוקה,חלב ואינסטנט פודניג  לקבלת קצף יציב.
  2. להעביר את העוגה לצלחת הגשה
  3. אם רוצים לזלף צורות לעיטור העוגה,יש להעביר לשק הזילוף עם צנתר חלק או משונן כ-1/3 מהקצפת שהכנו.
  4. בעזרת מרית למרוח את העוגה בקצפת ,קודם את הדפנות ואז את שאר העוגה. ליישר מעט ולזלף באיזה צורה שאוהבים
  5. זה הזמן לבחור תוספת שאוהבים ולעטר איתה את העוגה. בתמונות ניתן לראות שהשתמשתי בתותים,שוקולד מגורר, ומקופלת. לאחרונה גם הכנתי עם תותים וג'לי אדום אך לא הספקתי לצלם.
  6. את העוגה יש לאחסן הקירור עד להגשה. העוגה לא מתאימה להקפאה.

התאמת העוגה לפסח
לתחתית טורט - במקום קמח רגיל משתמשים בקמח מצה דק מעורבב עם קמח תפוחי אדמה
למלית הגבינה- אינסטנט פודניג וניל ,אין בעיה להשיג כשל"פ. במקום קורנפלור להשתמש בקמח תפו"א
ציפוי פירות יער - שמתי חצי חבילה פירות יער קפואים (הפשרתי אותם) וערבבתי עם 2 כפות גדושות מחית דובדבנים.


בנוסח כשל"פ בציפוי פירות יער ומחית דובדבנים

0 Komentar untuk "עוגת גבינה קצפת וניל"

Back To Top