צמת שוקולד עוגת שמרים במלית שוקולד עשירה


זיכרון ילדות, אמא שלי ואני הולכות יחד בחמישי או שישי בצהרים לקניות לקראת השבת וליד הסופר הגדול יש סימטה קטנה ובה קונדיטוריה משם מגיעים ניחוחת נפלאים של מאפי שמרים. בקונדיטוריה הזו אמי היתה קונה מדי פעם צמת שמרים במלית שוקולד עשירה כדי לפנק את אבא שלי
שמאוד אוהב שוקולד ועוגות שמרים.
לפני כמה חודשים היה לי הבזק של עוגת הילדות הזו
ניסיתי לשחזר את המבנה והטעמים שלה
 אבא שלי מאוד נהנה מהשחזור,מקווה שגם אתם



חומרים (ל- 4 צמות)

בצק שמרים (אותו בצק שממנו אני מכינה גם שושני וריבועי קינמון)
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
10 גר' מלח  (2 כפיות שטוחות)
2 חלמונים
2 ביצים
1 גביע אשל
100 מ"ל חלב (1/2 כוס)
300 גר' חמאה מומסת לא רותחת.
1 כף גרידת תפוז או לימון
1 כף תמצית וניל

מלית שוקולד 
200 גר' חמאה מומסת חמימה
100 גר' קקאו (1 כוס)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
2 כפיות תמצית וניל
400 גר' פירורי עוגת שוקולד פשוטה (אינגלישקייק שלם של עוגת שוקולד)
500 גר' שוקולד למריחה (נוטלה/השחר או כל ממרח שוקולד אהוב עליכם)

ציפוי
סוג 1
1 ביצה טרופה
2 שקיקי סוכר וניל
סוג 2
להרתיח יחד כוס סוכר עם כוס מים כחמש דקות.
למרוח על העוגות מייד לאחר שיצאו מהתנור,בנדיבות

אופן הכנה בצק שמרים
  1. לשים בקערת מערבל קמח (אני מנפה את הקמח) . שמרים יבשים לערבב יחד עם הקמח ,שמרים טריים לפורר לתוך הקמח ולערבב יחד. להוסיף סוכר,אשל,ביצים,חלמונים,גרידת תפוז ותמצית וניל. לערבב יחד חמאה וחלב ותוך כדי הפעלת המיקסר עם וו הלישה,להוסיף את החמאה והחלב. בסוף להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. להעביר את הבצק ולמשטח עבודה מקומח מעט ללוש מעט ביד ולהעביר לקערה מקומחת. לעטוף בנילון נצמד. 
  3. ניתן להתפיח עד הכפלת הנפח (בערך שעה בקיץ ושעה וחצי בחורף) ואז לעבוד עם הבצק.
    אפשר ואפילו מומלץ להכין את הבצק לילה קודם ולתת לו נוח במקרר. למחרת להוציא את הבצק מהמקרר כשעה לפני שרוצים להתחיל לעבוד אתו.
אופן הכנה מלית שוקולד
  1. לשים בסיר קטן סוכר,קקאו מנופה,שוקולד מריר קצוץ ותמצית וניל. לשפוך מעל את החמאה המומסת. לבשל על אש קטנה תוך כדי בחישה עד שמתקבלת תערובת אחידה. לשים לב זו תערובת סמיכה ולכן יש לבחוש כל הזמן שלא תישרף בתחתית הסיר.
  2. לפורר את עוגת השוקולד במעבד מזון או במגרדת. להעביר את הפירורים לקערה בינונית ולשפוך מעל את תערובת השוקולד שבשלנו. לערבב היטב עם כף עץ.
 הרכבת הצמה
  1. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים.
  2. לרדד על משטח מקומח קלות חלק אחד של הבצק למלבן באורך 40 ס"מ וברוחב 30. כאן אפשר להעזר בסרגל, לחלק את הבצק לשלושה חלקים לאורכו (לא לחתוך אלא  רק לקפל כדי שיהיה לנו סימן).
  3. לשטח 1/4 ממלית השוקולד שהכנו בפס האמצעי של המלבן (ראו תמונה),מעליו למרוח כ - 1/4 מכמות ממרח השוקולד.
  4. לחתוך את שני הצדדים של המלבן לפסים ברוחב 2 ס"מ (ראו תמונה) ולקלוע לצמה מעל מלית השוקולד.להניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה . כך להכין את שאר חלקי הבצק. בתבית לשים רק 2 כרוכיות כדי שיהיה להן מקום לתפוח.
  5. להתפיח את הצמות חצי שעה עד שעה להכפלת נפח. למרוח מעל ביצה וכאן יש לבחור סוג ציפוי או סוכר וניל או סירפו סוכר. אם בחרתם לפזר סוכר וניל זה הזמן ואם לא אז לאחר מריחת הביצה לאפות את העוגות . לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דק'  עד להזהבה. ניתן להקפיא את הצמות הן יוצאות מעולה מהקפאה. (מי שבחר ציפוי מסוג 2,סירופ סוכר יש למרוח סירופ סוכר על עוגות השמרים,לאחר הוצאתן מהתנור)




כרוכיות בציפוי ביצה לפני האפיה וסירופ סוכר לאחר האפיה


0 Komentar untuk "צמת שוקולד עוגת שמרים במלית שוקולד עשירה"

Back To Top