עוגת פירות בחושה


עוגות פירות הן עוגות שמאוד אהובות עלי.יש כל מני אסכולות לשימוש בפירות. 
האסכולה הראשונה (ואמי היקרה מאוד בעדה) נפתח את המקרר...נראה מה יש במגירת הפירות ואז נחליט מה הכי מצ'וקמק ועלוב וברור שאף אחד מבני הבית לא יגע בפרי הזה וכלאחר כבוד הוא יגיע לעוגת פירות או ללפתן קיץ ואילו האסכולה שניה (כן כן..מודה באשמה) קודם מתכננים איזו עוגה רוצים ואז קופצים לירקן או לסופר הקרוב(אצלנו האיש שלצידי הוא זה שנשלח ,מה שקורה ברוב המקרים) ובוחרים את הפירות הכי יפים והכי טעימים לעוגה המיוחלת
אז קבלו אותה..עוגת הפירות הבחושה שלי,עם פירות שחותכים לקוביות קטנות ומערבבים אותם לתוך עוגת יוגורט בחושה וטעימה ,ולמעלה פירורים קסומים של שטרוייזל שהופך את העוגה לחגיגה אחת גדולה




חומרים (לתבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 15 ס"מ  או עגולה בקוטר 20 ס"מ)

50 גר' חמאה רכה
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
1 ביצה (L )
1 גביע יוגורט (גביע קטן של 150 מ"ל)
225 גר' קמח (2/3 1 כוסות)
1/2 שקית אבקת אפיה (5 גר')
1/4 כפית מלח (שטוחה)

300-400 פירות קיץ בשלים,חתוכים לקוביות (כ- 2 עד 3 כוסות פרי חתוך לקוביות)

ציפוי שטרוייזל (פירורי בצק פריכים)
50 גר' סוכר (1/4 כוס)
50 גר' קמח (1/3 כוס)
1/4 כפית קינמון טחון
25 גר' חמאה

אופן הכנה
  • לשמן היטב את התבנית בחמאה,אפשר לפזר מעט סוכר במקום לקמח זה מוסיף טקסטורה וצבע. לחמם תנור ל-170 מעלות.
  • מכניסים חמאה וסוכר לקערת המערבל,מערבבים יחד (עדיף עם וו גיטרה),כשנוצרת תערובת אחידה מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל לקבלת תערוב אחידה. מוסיפים את היוגורט ומערבלים מעט.
  • מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים לתערובת במערבל ומשיכים לערבל במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה.
  • בעזרת כף עץ או מרית גדולה מערבבים לתוך התערובת שהכנו את הפירות החתוכים. לערבב רק עד שרואים שהפירות התאחדו עם התערובת. מעבירים לתבנית ומיישרים.
  • הכנת השטרוייזל - שמים את כל החומרים בקערה קטנה,בעזרת קצות האצבעות ממוללים את החומרים בייחוד החמאה עם שאר החומרים הישים לקבלת פירורים. ברגע שכל התערובת נעשית פירורים,מפזרים מעל העוגה בתבנית ומכניסים לתנור.
  • זמן האפייה תלוי בסוג/גודל התבנית בה בחרתם להשתמש. תבנית מלבנית,העוגה שטוחה ואז זמן האפיה כ- 30 דק'. תבנית עגולה,העוגה גבוהה יותר ואז זמן האפיה יתארך ל-45 דק' בערך.
  • את העוגה יש לאחסן במקרר. נסו לחמם מעט במיקרוגל לפני האכילה..יאמי.
הערות והצעות
  • בשטרוייזל ניתן להשתמש בסוכר דמררה בהיר ואז מתקבל צבע יותר זהוב של הפירורים לאחר האפייה
  • עוגות פרי מהסוג הזה אינן מומלצות להקפאה.
  • העוגה נשמרת עד חמישה ימים במקרר.
רגע לפני הרכבת העוגה..
ערבוב הפירות החתוכים לתערובת העוגה
לפני הכניסה לתנור..פיזרתי את השטרוייזל והופ לתנור




0 Komentar untuk "עוגת פירות בחושה"

Back To Top