רולדת שוקולד וקצפת וניל או מוקה


עוגה פשוטה וטעימה.אני מאוד אוהבת רולדות. 

הרולדה שייכת לקטגוריית מאכלי ילדות אהובים. 

בתור ילדה אני זוכרת בעיקר רולדה לבנה במלית ריבה אדומה כאשר מעל זורים אבקת סוכר. סבתא שלי עד היום מאוד שמחה שאני מכינה לה כזו רולדה כעוגת שבת.

 

חומרים

4 ביצים גודל L
120 גר' סוכר (1/2 כוס ועוד כף אחת)
קורט מלח
120 גר' קמח (3/4 כוס )
1/2 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
3 כפות מים
אבקת סוכר לזרייה מעל מגבת ליצירת הרולדה

מלית קצפת בטעם מוקה
2 כפיות קפה מגורען
2 כפיות סוכר
2 כפות מים רותחים
300 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל

מלית  קצפת וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב
40 גר' אינסטנט פודינג וניל (1/2 אריזה)

ציפוי שוקולד

50 גר' שוקולד מריר
50 גר' שוקולד חלב
50 גר' חמאה
1/4 כוס חלב

אפשרות לעיטור - תלתלי שוקולד לבן

אופן הכנה

הכנת רולדה

מקצפים יחד ביצים ,סוכר וקורט מלח לקצף סמיך ובהיר.
מנפים יחד קמח,אבקת אפיה וקקאו. מקפלים לתוך תערובת הביצים בהדרגה,כל פעם מוסיפים גם כף מים.
משמנים תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפיה משומן היטב,משטחים מעליו את התערובת שהכנו ומיישרים בעזרת מרית או פלטה מדורגת.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 10 עד 15 דק' זה מאוד משתנה מתנור לתנור ולשים לב כדי שהרולדה לא תתייבש לנו.
להכין מגבת מטבח חלקה ונקייה מעליה ניתן להניח ניר אפיה ולפזר מעל אבקת סוכר שתכסה את כל המשטח.
הכנת משטח לרולדה לאחר האפייה- מניחים מגבת מטבח נקייה חלקה,
מעל שמים נייר אפייה ומפזרים אבקת סוכר ממסננת על כל הדף
לאחר האפייה הופכים את הרולדה על המשטח שהכנו
ומסירים בעדינות את נייר האפייה שעליו נאפתה הרולדה

 לאחר שמוציאים את הרולדה מהתנור להפוך אותה על גבי המגבת שהכנו,לקלף את נייר האפיה ולגלגל בעזרת המגבת לרולדה. להניח בצד להתקרר.


הרולדה מתקררת

בוחרים את סוג המלית שרוצים להכין וניל או מוקה ומכינים לפי ההוראות.

מלית קצפת בטעם מוקה

 לערבב יחד קפה מגורען,סוכר ומים חמים עד שלא נותרים גרגרי סוכר. לצנן מעט
להקציף יחד שמנת מתוקה,אינסטנט פודינג ואת תמצית הקפה שהכנו לקצפת יציבה.
לפתוח את הרולדה שגלגלנו בעדינות,למרוח את הקצפת בצורה אחידה ולגלגל בחזרה לרולדה. להעביר לצלחת הגשה.

מלית קצפת בטעם וניל
בקערת המיקסר שמים שמנת חלב ואניסטנט פודינג ומקציפים לקבלת קצף יציב .
1/3 מכמות הקצפת מעבירים לשק זילוף ואת השאר מורחים על הרולדה ומגלגלים

מורחים את קצפת הוניל על הרולדה לאחר שהתקררה
מגלגלים את הרולדה ומעבירים לצלחת הגשה

  ציפוי שוקולד 

לשים את כל החומרים בקערת זכוכית ולחמם במיקרוגל או על בן מרי בחום נמוך עד שהשוקולד נמס ומתקבל ציפוי אחיד . למרוח את הציפוי על הרולדה ולפזר מעל תלתלי שוקולד לבן או כל עיטור אחר שמתחשק לכם.
את הרולדה יש לאחסן במקרר והיא נשמרת עד שלושה ימים במקרר (לרוב נגמרת הרבה לפני...)

רולדת שוקולד עם קצפת וניל

רולדת שוקולד עם קצפת וניל

רולדת שוקולד עם קצפת מוקה
רולדת שוקולד עם קצפת מוקה
רולדת שוקולד עם קצפת וניל
רולדת שוקולד עם קצפת וניל

Tag : שוקולד
0 Komentar untuk "רולדת שוקולד וקצפת וניל או מוקה"

Back To Top