קאפקייק שוקולד עם זילוף קצפת שוקולד ומעל לב עם הרבה אהבה
♥ღ אפשר להעניק אהבה גם במנות קטנות ♥ღ
חומרים (8-10 יח')
קאפקייק שוקולד50 גר' חמאה
100 גר' (1/2 כוס) סוכר חום כהה
2 ביצים גודל L
115 גר' קמח (2/3 כוס)
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
20 גר' קקאו (3 כפות שטוחות)
130 מ"ל שמנת חמוצה (2/3 גביע)
קצפת שוקולד
יום קודם להרתיח יחד250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד חלב מאיכות טובה
כלים נדרשים
תבנית שקעים בגודל קטן - תכולה של 1/4 כוס לשקע.(אני השתמשתי בשקעים מסיליקון)
אפשרות - מנג'טים (עטרות נייר)
חתכן עוגיות בצורת לב
אופן הכנה
- להמיס חמאה בקערת זכוכית בינונית במיקרוגל,למשך זמן ממש קצר,לא צריכה להיות רותחת ,שיישארו מעט גושים שלא נמסו.
- להוסיף סוכר חום לחמאה המומסת ולערבב עם מטרפה.
- להוסיף ביצים אחת אחרי השניה ולערבב בכל הוספה עם המטרפה.
- להוסיף שמנת חמוצה ולטרוף
- לנפות יחד קמח,סודה לשתיה וקקאו להוסיף לתערובת ולערבבב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- לחלק את התערובת בתבנית שקעים,יש למלא 2/3 מגובה השקע. ניתן להניח מנג'טים בשקעים ולמלא אותם.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות זמן אפיה 16 - 18 דק'.
- לצנן היטב על רשת צינון. לחתוך את החלק העליון של הקאפקייק עם סכין חד (ראו תמונה) בעזרת חתכן לב לקרוץ לב מהחלק שהסרנו מהקאפקייק ולהניח בצד.
- להקציף את השמנת עם השוקולד לקבלת קצפת שוקולד,לשים לב לא להקציף יותר מידי אחרת תתקבל חמאת שוקולד:) לזלף את הקצפת על גבי הקאפקייק ,אם לא בא לכם לזלף אפשר בעזרת כף ליצור תלוליות קצפת על גבי הקאפקייק.
- את הלבבות שקרצנו ושמרנו בצד להניח מעל גבעות הקצפת,אפשר גם לשדרג את הלבב ולצפות אותם במעט שוקולד מומס ולפזר מעליו סוכריות שאוהבים.
- את הקאפקייק המוכנים יש לאחסן במקרר.
Tag :
עוגה בחושה,
שוקולד
0 Komentar untuk "קאפקייק שוקולד וקצפת שוקולד "