קאפקייק שוקולד וקצפת שוקולד



קאפקייק שוקולד עם זילוף קצפת שוקולד ומעל לב  עם הרבה אהבה

 ♥ღ אפשר להעניק אהבה גם במנות קטנות  ♥ღ




חומרים (8-10 יח')

 קאפקייק שוקולד


50 גר' חמאה
100 גר' (1/2 כוס) סוכר חום כהה
2 ביצים גודל L
115 גר' קמח (2/3 כוס)
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
20 גר' קקאו (3 כפות שטוחות)
130 מ"ל  שמנת חמוצה (2/3 גביע)

קצפת שוקולד

 יום קודם להרתיח יחד
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד חלב מאיכות טובה

כלים נדרשים

תבנית שקעים בגודל קטן - תכולה של 1/4 כוס לשקע.
(אני השתמשתי בשקעים מסיליקון)
אפשרות - מנג'טים (עטרות נייר)
חתכן עוגיות בצורת לב

אופן הכנה

  • להמיס חמאה בקערת זכוכית בינונית במיקרוגל,למשך זמן ממש קצר,לא צריכה להיות רותחת ,שיישארו מעט גושים שלא נמסו.
  • להוסיף סוכר חום לחמאה המומסת ולערבב עם מטרפה.
  • להוסיף ביצים אחת אחרי השניה ולערבב בכל הוספה עם המטרפה.
  • להוסיף שמנת חמוצה ולטרוף
  • לנפות יחד קמח,סודה לשתיה וקקאו להוסיף לתערובת ולערבבב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • לחלק את התערובת בתבנית שקעים,יש למלא 2/3 מגובה השקע. ניתן להניח מנג'טים בשקעים ולמלא אותם.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות זמן אפיה 16 - 18 דק'.
  • לצנן היטב על רשת צינון. לחתוך את החלק העליון של הקאפקייק עם סכין חד (ראו תמונה) בעזרת חתכן לב לקרוץ לב מהחלק שהסרנו מהקאפקייק ולהניח בצד.
  • להקציף את השמנת עם השוקולד לקבלת קצפת שוקולד,לשים לב לא להקציף יותר מידי אחרת תתקבל חמאת שוקולד:) לזלף את הקצפת על גבי הקאפקייק ,אם לא בא לכם לזלף אפשר בעזרת כף ליצור תלוליות קצפת על גבי הקאפקייק.
  • את הלבבות שקרצנו ושמרנו בצד להניח מעל גבעות הקצפת,אפשר גם לשדרג את הלבב ולצפות אותם במעט שוקולד מומס ולפזר מעליו סוכריות שאוהבים.
  • את הקאפקייק המוכנים יש לאחסן במקרר.

0 Komentar untuk "קאפקייק שוקולד וקצפת שוקולד "

Back To Top