יום שישי,זמן אפיה לפנק את המשפחה הנפלאה שלי. בצק עוגיות שוקולד צ'יפס כבר במקרר מחכה לטיפול מסור....ובהחלטה של רגע אני מכינה בראוניז. הבלילה כבר מוכנה..אני שופכת אותה לתבנית וחסר לי משהו.. לא מתחשק לי אגוזים ולא מרשמלו.. אני נזכרת בבצק העוגיות שבמקרר ומחליטה להוסיף פנימה עוגיות שוקולד צ'יפס,הרי רע זה לא יהיה. מדובר בשני מתכונים שאני מכינה שנים . התוצאה היא בראוניז שמשובצים בהם עוגיות שוקולד צ'יפס. שילוב טעים ומפנק.
קודם מכינים את הבצק לעוגיות ,שצריך להיות במקרר לפחות שעתיים.
לבראוניז משתמשים רק ב- 20 עוגיות, משאר הכמות אני אפיתי עוגיות שוקולד צ'יפס עם M&M . אפשר להכין כדורי עוגיות ולהקפיא אותם לפעם הבאה שתרצו להכין בראוניז עם עוגיות שוקולד צ'יפס.
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס
חומרים (כ- 60 עוגיות)
373 גר' קמח (3/4 2 כוסות)
2/3 כפית סודה לשתיה
2/3 כפית מלח
200 גר' חמאה רכה מאוד (לא מחוממת במיקרוגל)
100 גר' סוכר לבן (1/2 כוס)
300 גר' סוכר חום כהה (1/2 1 כוסות)
2 כפיות תמצית וניל משובחת
1 כף מיץ לימון
1 ביצה M
2 חלמונים מביצה בגודל M
300 גר' שוקולד צ'יפס מריר
אופן הכנה
- לנפות יחד קמח וסודה לשתיה. את המלח להוסיף לאחר מכן ולערבב יחד.
- להקציף יחד (במערבל עם הגיטרה) חמאה ,סוכר לבן וסוכר חום. להוסיף בהדרגה את הביצה ולאחר מכן את החלמונים,תמצית וניל ומיץ לימון.
- להוסיף את תערובת הקמח לתערובת החמאה ולערבל רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- להוסיף פנימה 200 גר' שוקולד צ'יפס ולערבב עם כף עץ. את ה- 100 גר' הנותרים אני שמה בצלוחית ומעטרת איתם את העוגיות . בשלב הזה לשמור בצד 20 עוגיות לבראוניז. ואם רוצים להכין משאר הבצק עוגיות סעיף 5 מסביר מה לעשות
- גודל העוגיה תלוי באיך שאתם מעדיפים ואוהבים. לי יצאו 60 עוגיות מהמתכון. לסדר את העוגיות המרווחים גדולים אחת מהשניה שישאר להן מתכון לגדול.
אפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אני שמה את התבנית במקפיא ל-10 דק' לפני האפיה.
זמן האפיה בתנור הוא כ- 15 דק' .
מתכון לבראוניז
חומרים (לתבנית מלבנית בגודל 25" על 15")
4 ביצים בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קפה מגורען מומסת ב - 1/3 כוס מים רותחים
250 גר' סוכר (1/4 1 כוסות)
250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
120 גר' קמח (2/3 כוס)
קורט מלח
אופן הכנה
- לרפד תבנית בנייר אפייה. בתחתית התנור לשים תבנית אפיה עם שולים גבוהים ולמלא את מחציתה במים רותחים. לחמם את התנור ל-160 מעלות.
- בקערת המערבל לשים ביצים וסוכר ולערבל עם וו הגיטרה (לא להקציף!) במהירות איטית. להוסיף את תמצית הוניל והקפה המומס במים רותחים. להמשיך לערבל במהירות איטית.
- להמיס יחד שוקולד מריר ומרגרינה במירקוגל או על בן מרי. לערבב היטב ולהוסיף תוך כדי ערבול איטי לתערובת הביצים. להמשיך לערבל במהירות איטית.
- לערבב יחד קמח ומלח ולהוסיף בהדרגה לתערובת השוקולד והביצים. לאחר שהוספנו את כל כמות הקמח ,להגביר מעט את מהירות הערבול ולערבל כ- 2 עד 3 דק' לקבלת תערובת אחידה. להעביר את התערובת לתבנית האפייה.
- להניח את העוגיות בתוך התבנית לאחר שהעברנו לתוכה את עיסת הבראוניז.
- לאפות 30 דק' עם תבנית המים מתחת ולאחר מכן להוציא את תבנית המים ולהמשיך לאפות כ-15 דק' נוספות. קיסם צריך לצאת לח ועם מעט פירורים דבוקים אליו.
- לצנן היטב , להקפיא לשלוש שעות לפחות ,כדי שיהיה קל לחתוך את הבראוניז. לאחסן במקרר בקופסא אטומה. הטעמים במיטבם כשהבראוניז בטמפ' החדר. אך זה בהחלט ענין של העדפה אישית אם לאכול אותם ישר מהמקרר או להתאפק בסבלנות.
- אחרי שכבר הכנתי וצילמתי וכמעט חוסלו כל הבראוניז,הבת שלי סיפרה לי שהיא ראתה במאקו מתכון של בראוניז עם כדורי חמאת בוטנים שנראה כמו הבראוניז האלו. אז חיפשתי את המתכון ותמונה והנה הקישור למתכון של חן שוקרון בראוניז שוקולד עם כדורוני חמאת בוטנים מבחינה חיצונית יש דמיון אולם המתכונים שונים. ועכשיו יש לי חשק לנסות את כדורי חמאת הבוטנים הנפלאים של חן בבראוניז,כי זה נראה משגע וטעים טעים.
עם הבצק שנותר לי הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפס עם M&M |
0 Komentar untuk "בראוניז עם עוגיות שוקולד צ'יפס"