עוגת גבינה אפויה,עוגה קלאסית ואהובה.
המתכון הזה אהוב מאוד במשפחתי המורחבת מזה שנים רבות, אני מכינה את העוגה ללא תחתית בתבנית פיירקס והעוגה עצמה מאוד אורירית ועדינה.
אצלנו אוהבים לאכול את העוגה עם קונפיטורה ביתית. עכשיו יש אצלנו בבית המון צנצנות עם קונפיטורת משמש ביתית והיא משתלבת מצוין עם עוגת גבינה
אצלנו אוהבים לאכול את העוגה עם קונפיטורה ביתית. עכשיו יש אצלנו בבית המון צנצנות עם קונפיטורת משמש ביתית והיא משתלבת מצוין עם עוגת גבינה
אם רוצים עוגה גבוהה ומרשימה יותר,ניתן להכין בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ עם תחתית טורט או בצק פריך חצי אפוי.
חומרים (לתבנית פיירקס עגולה בקוטר 26 ס"מ ובגובה 7 ס"מ )
500 גר' גבינה לבנה (השתמשתי ב- 5%)
3 ביצים גודל L מופרדות
130 גר' סוכר (2/3 כוס)
100 מ"ל חלב
50 גר' קמח תפוחי אדמה (5 כפות)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון או תפוז
אופן הכנה
- לחמם תנור ל-220 מעלות.
- לערבב בקערה גדולה גבינה לבנה,1/3 כוס סוכר,קמח תפוחי אדמה,תמצית וניל ,גרידת לימון וחלמונים.לטרף היטב עם מטרפה. להוסיף את החלב ולהמשיך לטרוף לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- בקערה בינונית להקציף חלבונים,להוסיף בהדרגה 1/3 כוס סוכר לקבלת קצף יציב אבל לא נוקשה. לקפל את הקצף בשתי פעמים לתערובת הגבינה. להעביר את התערובת לתבנית הפיירקס ולהכניס לתנור למדף העליון של התנור. אני גם מדליקה את התנור על מצב של גריל עליון בשלב הזה ,למשך 5 עד 10 דק' לקלבת גוון חום כהה,לשים לב לא לשרוך ויש להשגיח במשך הזמן הזה. ברגע שהעוגה מקבלת גוון חום,להוציא אותה מהתנור .
- להחליש את טמפ' התנור ל-140 מעלות ולהשאיר את דלת התנור פתוחה עד תרד מעט הטמפ',לא לשכוח לבטל מצב גריל של התנור.
- להעביר סכין חד סביב העוגה כדי להפריד את קרום העוגה מן הדפנות. להחזיר את העוגה לתנור למשך 45 דק'. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים למשך 20 דק' נוספות. להוציא את העוגה לקירור מלא מחוץ לתנור ולהעביר אותה למקרר.
- העוגה במיטבה יום אחרי האפיה. לזכור שאין לה תחתית ולהעזר בכף שטוחה להוצאת עוגה מהתבנית.
Tag :
גבינה לבנה
0 Komentar untuk "עוגת גבינה אפויה וקלילה (ללא גלוטן)"