מוס שוקולד חלבה,עוגה חגיגית ויפיפה שאני מכינה לאירועים מיוחדים ימי הולדת,ערבי חג וכד'.
העוגה קלה מאוד להכנה ,ללא ביצים חיות או ג'לטין, וניתן להכין אותה כמה ימים מראש ולשמור במקפיא.
בסיס עוגת שוקולד ,לתבנית בקוטר 26 ס"מ
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
15 גר' קקאו מנופה (1/2 1 כפות)
140 גר' קמח (1 כוס)
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת נס קפה
1 שקית סוכר וניל
1/3 כוס שמן
1 ביצה
120 מ"ל מים חמים (2/3 כוס)
אופן הכנה
- מערבבים יחד סוכר וקקאו,מנפים פנימה קמח ואבקת אפיה. מוסיפיפ נס קפה וסוכר וניל ומערבבים היטב. יוצרים גומה במרכז,שופכים פנימה שמן וביצה. תוך כדי ערבוב עם מטרפה שופכים פנימה מים חמים וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 15 דק' ב-180 מעלות. מצננים היטב.
מצרכים
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
120 מ"ל חלב (2/3 כוס)
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
2 כפות אמרטי (ליקר שקדים)
3 כפות סוכר
אופן הכנה
- להמיס יחד שוקולד וחלב במיקרוגל על חום בינוני-נמוך לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה. לצנן לטמפ' החדר. לערבב פנימה את הליקר.
- להקציף שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב (אך לא נוקשה מידי) ולקפל לתןך תערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות.
- הכנת התבנית , להעביר סכין חד מסביב לבסיס עוגת שוקולד שהכנו,בשלב הזה רצוי לשים שקף,לשפוך פנימה את תערובת המוס ,לנער מעט וליישר. להעביר למקפיא לשעה.
120 גר' חלבה וניל חתוכה לקוביות קטנות
200 גר' שוקולד לבן קצוץ
400 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אינסטנט פודניג וניל
אופן הכנה
- להמיס יחד שוקולד לבן,חלבה ו - 150 מ"ל שמנת מתוקה במיקרוגל על חום נמוך . לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לצנן בטמפרטורת החדר.
- להקציף יחד 250 מ"ל שמנת מתוקה ו - 2 כפות אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב. לקפל בעינות לתערובת החלבה עד לקבלת תערובת אחידה. לשפוך מעל מוס השוקולד וליישר. להחזיר למקפיא למשך 8 שעות לפחות.
100 מ"ל שמנת מתוקה
50 מ"ל חלב
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' שוקולד חלב קצוץ
אופן הכנה
לשים בקערת זכוכית שוקולד מריר/חלב קצוץ.להרתיח יחד שמנת וחלב ולשפוך מעל השוקולד. לכסות למשך דקה (אני שמה קרש חיתוך מעל). לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וחלקה. להוציא את העוגה מהמקפיא ולשפוך מעל את הצפוי באופן שווה.
אם רוצים שהציפוי יהיה נוקשה מחזירים למקפיא לעוד כמה שעות. אם רוצים את הציפוי מעט נוזלי מחזירים את העוגה ל-10 דק' לייצוב הציפוי במקפיא, ואז מעבירים אותה לצלחת הגשה ומשחררים מהתבנית.
הציפוי ינזל מעט מהדפנות אך יתייצב במקרר. העוגה מפשירה די מהר. יש לאחסן במקרר עד להגשה.
העוגה טעימה גם כשהיא מעט קפואה - קצת כמו עוגת גלידה.
- לחיתוך נקי שיראו את השכבות של העוגה
משתמשים בסכין חדה וחלקה (לא משוננת),טובלים את הסכין במים רותחים,מנגבים במגבת נייר ופורסים חתיכה. כך יש לעשות בכל חיתוך ,במידה ורוצים חיתוך נקי וחלק. - את ההשראה למתכון קיבלתי מהספר עוד שוקולד מבית על השולחן,יש שם מתכון נהדר של
רות אוליבר לעוגת מוס שוקולד וחלבה,.
0 Komentar untuk "מוס שוקולד חלבה"