עוגת וניל - עוגה לבנה,זוהי עוגת בסיס לתוספות שאוהבים
חטיפי שוקולד,פירות טריים/משומרים,
תערובת קינמון עם סוכר חום ואגוזים ועוד.
חטיפי שוקולד,פירות טריים/משומרים,
תערובת קינמון עם סוכר חום ואגוזים ועוד.
הפתעות..כי התוספת היא לפי מצב הרוח ולפעמים כדי לדעת מה מתחבא בתוך העוגה צריך לחכות בסבלנות שתתקרר
ולפרוס חתיכה נדיבה
ולפרוס חתיכה נדיבה
מצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ או 3 אינגלישקייק משומנת בחמאה )
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים בגודל L
300 גר' סוכר (1/2 1 כוסות)
420 גר' קמח רגיל (3 כוסות)
1 שקית אבקת אפיה
300 מ"ל יוגורט סמיך (2 מיכלים קטנים)
2 שקיות סוכר וניל לפיזור מעל העוגה
אופן הכנה
- להקציף יחד ביצים וסוכר כ- 5 דק',להוסיף פנימה שמנת מתוקה ,תמצית וניל ולהמשיך
להקציף כ- 5 דק'. חשוב מאוד להקפיד להקציף עד קבלת קצף סמיך ,לא יציב כמו קצפת,אבל סמיך ולא דליל. - לנפות יחד קמח ואבקת אפיה,להוסיף לסירוגין את הקמח והיוגורט לתערובת הביצים והשמנת להמשיך לערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- להעביר לתבנית מחצית מכמות התערובת, להוסיף את התוספת הרצויה ולכסות אותה בשארית התערובת.
- לאפות בחום של 170 מעלות כ- 45 דק'. העוגה נשמרת כשבוע במקרר וכיומיים-שלושה מחוץ למקרר
- 8 כפות סוכר חום ,2 כפות קינמון לערבב יחד. לשטח בתבנית מחצית מתערובת העוגה לפזר מחצית מכמות הסוכר קינמון ולכסות בשאר תערובת העוגה ולפזר מעל את שארית סוכר קינמון.
- 10 חטיפי מקופלת בטעם שאוהבים חתוכים ,לשים בתבנית מחצית מכמות תערובת העוגה לפזר מעל את חטיפי המקופלת ולכסות בשארית תערובת העוגה. לפזר מעל סוכר וניל.
- 10 חטיפי מיני פסק זמן בטעם שאוהבים חתוכים לקוביות. לשים בתבנית מחצית מכמות תערובת העוגה לפזר מעל את חטיפי פסק זמן ולכסות בשארית תערובת העוגה. לפזר את שארית חטיפי פסק זמן ומעל לזרות סוכר וניל.
פרוסת עוגה עם מקופלת בפנים..יאמי |
אלמוג לא מוכן לחלוק עם אף אחד את פרוסת העוגה שלו :-) |
חלקתי את הבלילה ל- 3 תבניות אנגלישקייק רגילות וזה מה שיצא. כל תבנית עם תוספת אחרת בשביל הגיוון |
0 Komentar untuk "עוגת וניל עם יוגורט,שמנת והפתעות"