פנקייק בדרך כלל מתקשר לנו עם נהרות של סירופ מייפל או שוקולד שזולגים מעל המגדל החמים של הפנקייקים בצלחת.
המשימה הייתה חיפוש מתכונים גרוזינים חלביים להשראה, והגעתי לפנקייק שהוא בכלל מאכל אמריקאי קלאסי והפכתי אותו לגרוזיני בעזרת עלי תרד צעירים ומאודים,עם שום ושמן זית,
וגבינת חמד (שהחליפה גבינה גרוזינית,כי אני אפילו לא יודעת איפה מוצאים גבינה כזאת)
הפנקייק המלוח היה להיט אצלנו בארוחת ערב, הילדים אהבו וטרפו.
המשימה הייתה חיפוש מתכונים גרוזינים חלביים להשראה, והגעתי לפנקייק שהוא בכלל מאכל אמריקאי קלאסי והפכתי אותו לגרוזיני בעזרת עלי תרד צעירים ומאודים,עם שום ושמן זית,
וגבינת חמד (שהחליפה גבינה גרוזינית,כי אני אפילו לא יודעת איפה מוצאים גבינה כזאת)
הפנקייק המלוח היה להיט אצלנו בארוחת ערב, הילדים אהבו וטרפו.
חומרים (ל- 25 יח')
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
1 קופסא עלי תרד טריים (200 גר' תרד טרי,אני השתמשתי בעלי תרד בייבי)
125 גר' גבינת חמד 5% (1/2 חבילה) מגורדת או גבינה גרוזינית
140 גר' קמח רגיל (1 כוס)
1 כפית אבקת אפיה
200 מ"ל חלב
1 כף שמן זית
1 ביצה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
מעט חמאה לשימון המחבת
להגשה - יוגורט סמיך/שמנת חמוצה, עלי תרד טריים.
אופן הכנה
הכנת התרד
מחממים במחבת רחבה את כף שמן זית, מוסיפים את השום הכתוש מערבבים עם כף עץ בערך דקה ומוסיפים את עלי התרד. מאדים את התרד עד שהוא מאבד נפח ונהיה מעט סמרטוטי. מעבירים למסננת ומצננים
הכנת בלילת הפנקייק
בקערה בינונית מנפים את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים יחד חלב ,ביצה ושמן זית בעזרת מטרפה. שופכים את תערובת החלב לתוך הקערה עם הקמח ומערבבים עם מטרפה לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
מוסיפים פנימה גבינת חמד מגורדת ומערבבים עם כף רגילה. סוחטים את התרד מהנוזלים ומוספים לבלילה. מערבבים היטב.
מחממים מחבת רחב על אש בינונית , משמנים את המחבת במעט חמאה. שפוכים פנימה כף גדושה מבלילת הפנקייק,רצוי שיהיו רווחים בין הפנקייקים כדי שיהיה יותר קל להפוך אותם בהמשך. מטגנים צד אחד בערך דקה וחצי,הופכים ומטגנים את הצד השני ומעבירים לצלחת.
Tag :
חטיפים מלוחים,
פשטידות
0 Komentar untuk "פנקייק תרד וגבינת חמד"