עוגיות סנדוויץ' - פרח ריבה/נוטלה

נכון אלו העוגיות הכי נדושות שיש. בסך הכל מדובר בעוגיות פשוטות מבצק פריך. ובכל זאת... מי לא אוהב סנדוויץ מתוק ?!  
החלטתי לנסות מתכון אחר הפעם,עם פחות חמאה מהבצק הפריך הקלאסי שאני מכינה בדרך כלל,המתכון מהספר הנהדר של נירה שויאר,עוגות לכל עת.
העוגיות יצאו פריכות ,וטעימות.מחצית מהכמות הכנתי עם ריבה אדומה ואת השאר הכנתי עם ממרח שוקולד (אצלנו בבית זה נוטלה)

חומרים
420 גר' קמח רגיל (3 כוסות)
120 גר' קורנפלור (1 כוס)
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
200 גר' סוכר (1 כוס)
2 ביצים
2 כפות ברנדי
2 כפות מים קרים
2 כפות מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
200 גר' חמאה קרה

מלית
ריבה אדומה חלקה
ממרח שוקולד
אפשר גם לגוון ולמלא ב- ריבת חלב  /ממרח חלווה / חמאת בוטנים וכד'.

1/2 כוס אבקת סוכר לזריה מעל העוגיות

חותכנים בצורות שאוהבים
1/2 כוס קמח לקימוח משטח העבודה

אופן הכנה
  • לנפות קמח וקורנפלור לקערב המערבל,להוסיף אבקת אפיה,סוכר וניל,סוכר,ביצים,ברנדי,מים,מיץ לימון,קליפת לימון ומלח.
  • לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהניח מעל החומרים ששמנו בקערה. להפעיל את המערבל עם וו גיטרה על מהירות נמוכה-בינונית ולערבל עד לקבלת בצק אחיד. לכסות את הבצק בנילון נצמד והלניח בטמפ' החדר כ- 20 דק'. (אפשר גם להכין את הבצק ללא מיקסר אלא בלישה בעזרת הידיים)
  • לחלק את הבצק לשני חלקים. לרדד כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי של 1/2 ס"מ . לקרוץ עיגולים או כל צורה אחרת שאתם רוצים ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מחצית מהעוגיות בתבנית יש ליצור חור באמצע העוגיה בעזרת חותכן קטן (אני עשיתי את החור בעזרת צנתר חלק מס' 12)
  • לאפות את העוגיות בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות. זמן אפיה כ- 15 דק' עד להזהבה בהירה.
  • לצנן היטב את העוגיות למרוח על העוגיה ללא החור את המלית שאהובה עליכם. את העוגיות עם החור להפוך ולפזר מעליהן אבקת סוכר ולכסות את העוגיות עם המלית. לאחסן בכלי אטום.




0 Komentar untuk "עוגיות סנדוויץ' - פרח ריבה/נוטלה"

Back To Top