חלה לשבת


הניחוחות של אפיית החלה ביום שישי ,אי אפשר לעמוד בפניהם. בתוך הבצק של החלה יש את האהבה למשפחה ,הצורך לפנק ולעשות הכי טוב שאפשר למענם.

מאז שיש לי ילדים (בתי הגדולה  כבר בת 16 עוד מעט.) אני אופה גם חלות לאבא/אמא שבת.  לראות את החיוך על הפנים של הילדים. כמה גאווה יש בהם לקחת את החלה של אמא לגן/ביה"ס .


המתכון הזה הוא לחלה בסיסית ופשוטה,ללא תוספות. 
כשאני רוצה להפוך אותה לחלה מתוקה,אני מגדילה את כמות הסוכר או מוסיפה דבש.





חומרים (3 חלות בינוניות או 2 גדולות)
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים טריים (או 2 כפות שטוחות שמרים יבשים)
4 כפות סוכר (לחלה מתוקה 2/3 כוס סוכר או 1/2 כוס דבש)
1 כף מלח
2/3 כוס שמן
2 ביצים (לחלה עשירה יותר אפשר להוסיף עוד 2 חלמונים)
400-500 מ"ל מים  ( 1/2 2 - 2 כוסות)
לציפוי
1 ביצה טרופה
4 כפות שומשום

1 תבנית תנור שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפיה

אופן הכנה
  • לנפות  קמח לקערת מערבל, לפורר פנימה את השמרים הטריים ולערבב (שמרים יבשים להוסיף ולערבב) להוסיף סוכר (או דבש) ולבחוש. ליצור גומה ולשים בה את הביצים.
  • בעזרת וו לישה להתחיל לערבל במהירות נמוכה ,להוסיף כוס מים,תוך כדי ערבול להוסיף את השמן והמלח. להמשיך לערבל במהירות נמוכה ולהוסיף עוד כוס מים בהדרגה,להגביר מעט את מהירות הלישה ולראות שמתגבש בצק תוך כדי הלישה, לבדוק אם צריך להוסיף עוד מים (מרגישים ביד אם הבצק יבש או רטוב ואם נאסף כל הקמח מתחתית הקערה)
  • להגביר את מהירות הלישה למהירות בינונית וללוש את הבצק כ- 10 דק' לקבלת בצק אחיד, גמיש וחלק. להעביר את הבצק לקערה משומנת ולשמן את הבצק מכל צדדיו. לעטוף את הקערה בניילון נצמד או מגבת. לתת התפחה להכפלת נפח (זמן ההתפחה כשעה עד שעתיים ,משתנה לפי מזג האויר ולכן בחורף זמן ההתפחה מתארך לעומת זמן ההתפחה בקיץ. )
  • לאחר הכפלת הנפח,להסיר את הכיסוי מהבצק,ללוש מעט את הבצק כדי להוציא את האויר ולהחזיר לקערה המשומנת לתפיחה שניה,שהיא קצרה יותר,כ-20 דק'. לא לשכוח לכסות את הבצק שלא יתייבש.
  • לאחר התפחה שניה להעביר את הבצק למשטח עבודה. לחלק ל- 2 חלקים (להכנת 2 חלות). מכל חלק ניצור חלה. לקליעת צמה נחלק את הבצק לפי סוג הצמה אותה נקלע. אני קולעת חלה מ- 4 חלקים .(ראו תמונה)  כל חלק אני מרדדת למלבן בינוני ומגלגלת לרולדה. מ- 4 רולדות אני קולעת את החלה,חשוב להדק את נקודת החיבור בין 4 הרולדות כדי שלא יתתפרק ויזוז לנו בזמן הקליעה.

קישור לסרטון  המראה איך לקלוע חלה קליעת חלה ,הוא קצת מהיר אבל מדויק. יש הרבה סרטונים
ברשת לקליעת חלות מ-4,6 חלקים ועוד חפשו ותהנו.
  •   לאחר קליעת החלות יש להתפיח אותן.  להכפלת הנפח. זה לוקח בין 30 דק'  לשעה. תלוי במזג האויר .אפשר ליצור סביבת התפחה בתנור, להדליק תנור על 30-40 מעלות. להכניס לתוכו כלי שטוח עם מים רותחים ולהניח בתחתית התנור. להכניס את התבנית עם החלות לאמצע התנור ולסגור את דלת התנור. זמן הפתחה יהיה כ-20 עד 30 דק'.
  • אפיית החלות - לחמם תנור ל-180 עלות. למרוח ביצה בעדינות על החלות ולפזר מעל שומשום (אפשר גם בלי,אפשר פרג או כל תוספת אחרת שאהובה עליכם). זמן האפיה הוא כ- 30 דק' עד לקבלת צבע חום יפה. להוציא את החלות ולהעביר אותן בזהירות לרשת . אני מכסה את החלה במגבת כדי שתהיה רכה.
  • החלה ניתנת להקפאה למשך שבועיים - שלושה.
חלות לאחר הקליעה מסודרות בתבנית


חלות לאחר התפחה ומריחת הביצה
חלות לאחר האפיה ולפני המעבר לרשת הצינון

פורסים את החלה ונהנים מכל ביס. שבת שלום
אפשר לאפות את החלות בתבניות 



Tag : שמרים
0 Komentar untuk "חלה לשבת"

Back To Top