עוגת שכבות קצף אגוזים,שוקולד וקצפת


עוגה חגיגית,יש בה טעמים ומרקמים שמשתלבים נהדר
אני אוהבת לגוון בסוג האגוזים ,לפעמים בלי קצפת 
עוגה מהסוג שכיף לחזור ולהכין ,אצלי בבית רק מחכים שאכין אותה


חומרים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ)

שכבת בסיס
6 חלמונים (מביצה בגודל L)
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
140 גר' קמח (1 כוס)
1/2 כפית אבקת אפיה
70 מ"ל שמן (1/3 כוס)

3 כפות גדושות ממרח שוקולד/נוגט/קונפיטורה טובה

שכבת קצף אגוזים ושוקולד
150 גר' אגוזים טחונים (אני אוהבת לשים 100 גר' קוקוס ו- 50 גר' שקדים)
50 גר' שוקולד מריר מגורר דק
6 חלבונים (מביצה בגודל L)
200 גר' סוכר (1 כוס)

שכבת קצפת
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3/4 כוס חלב (150 מ"ל)
1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל (40 גר' = 4 כפות שטוחות)

עיטור
1 כף ברס (אוגזי לוז בקרמל) אפשר גם לפזר שוקולד מגורר או להשאיר בלי כלום.

אופן הכנה

שכבת בסיס
  • להקציף חלמונים וסוכר לקצף בהיר וסמיך. להחליש את מהירות ההקצפה ולהוסיף שמן בזילוף דק תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • לקפל לתוך התערובת את הקמח עם אבקת אפייה בעזרת מטרפה,לקפל בעדינות ולהכניס את הקמח בהדרגה ולא בבת אחת. להעביר את התערובת לתבנית משומנת ולשטח לשכבה אחידה.
  • לחמם מעט את השוקולד או הריבה כדי שיהיה קל למרוח מעל שכבת הבסיס (שהיא לא אפויה). אני מורחת בעזרת מרית או כף (עם החלק האחורי של הכף) 
קצף אגוזים ושוקולד
  • להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר,להמשיך להקצףי לקבלת קצף חזק ומבריק.
  • לערבב יחד אגוזים ושוקולד מגורר ולקפל בעזרת מרית לתערובת הקצף,רצוי בפעמיים ולא לשפוך הכל בבת אחת. למרוח את התערובת מעל שכבת הבסיס,ליישר בעדינות 
  • מכניסים את העוגה לתנור קר ואז מפעילים את התנור ומכוונים את הטמפרטורה ל- 170 מעלות. זמן אפיה כ-30 דק'. לא לאפות יותר מזה אחרת הבסיס יישרף מלמטה.
  • לצנן את העוגה היטב ולהעביר לצלחת הגשה.
קצפת
  • להקציף יחד חלב,שמנת ואינסטנט פודינג,לקצפת יציבה.
  • אפשר למרוח את הקצפת מעל העוגה או לזלף (באיזה דרך שאוהבים)
  • אני פיזרתי מעל הקצפת ברס.
  •  את העוגה יש לשמור במקרר. 



ובלי קצפת...
כאן זילפתי שוקולד נוטלה ,היה טעים!


0 Komentar untuk "עוגת שכבות קצף אגוזים,שוקולד וקצפת"

Back To Top