עוגיות שוקולד "רעידת אדמה"

עוגיות שוקולד "רעידת אדמה" . יש מגוון רב של מתכונים לסוג הזה של העוגיות,ניסיתי כל מני מתכונים עם שוקולד מריר מומס או רק קקאו בכל מני שילובים והמתכון הזה גבר על כל השאר ואני מכינה אותו שנים רבות. הנה תמונה מלפני ארבע שנים בערך שהילדים היו קטנטנים ..המרוץ לעוגיה אצלנו במטבח

חומרים (40-50 עוגיות)

140 גר' סוכר(3/4 כוס פחות כף) מי שלא אוהב מתוק יכול להפחית את כמות הסוכר לחצי כוס.
100 גר' חמאה מומסת (לא רותחת)
2 ביצים גודל L
140 גר' קמח (1 כוס)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
50 גר' אבקת קקאו (1/2 כוס או 5 כפות) מי שאוהב מריר יותר אפשר להוסיף עוד 20 גר' קקאו
150 גר' שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות

150 גר' אבקת סוכר,לציפוי העוגיות לפני האפיה.

אופן הכנה
  1. להקציף יחד סוכר וחמאה כ- 5 דק'. 
  2. להוסיף תמצית וניל וביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה.
  3. לנפות יחד קקאו,קמח ואבקת אפיה,להוסיף לקערת המערבל ולערבל במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. להוסיף את השוקולד צ'יפס ולערבב עם כף עץ . להעביר את התערובת לכלי שטוח,לסגור עם מכסה או נילון נצמד ולהעביר למקרר לשעתיים או שעה במקפיא.
  5. לנפות אבקת סוכר לקערה.
  6. ליצור כדורים קטנים (בקוטר של כ- 2 ס"מ) ולגלגל אותם באבקת סוכר,להעביר לבתנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  7. אפיה בטמפ'  180 מעלות 8-10 דק' ולא יותר! חשוב מאוד להקפיד על זמני אפיה. 
הערות והמלצות
  1. חובה לחמם את התנור 10 דק' לפני הכנסת התבנית עם העוגיות פנימה.
    אחת הסיבות שבגללה העוגיות לא יאפו כראוי היא הכנסת התבנית לתנור קר וחימום התנור יחד עם תבניתה עוגיות בפנים. זה הורס את העוגיות!
  2. בקיץ,ימים חמים הבצק מתחמם מאוד מהר. לכן שעה במקפיא לא מספיקה! הוסיפו עוד זמן הקפאה או קירור במקרר . בתהליך העבודה ,גלגלו העוגיות וסידורן בתבנית שימו לב שהבצק לא נהייה נוזלי. אם הבצק רך מידי ומתחיל לנזול יש להחזירו להקפאה או לקירור.
  3. שכתוב 40 - 50 עוגיות למתכון זה אומר שיצאו לכם לפחות 2 תבניות של עוגיות .שימו לב שכמות כזאת לא מתאימה לתבנית אחת. הצפיפות תגרום לכם לקבל עוגייה אחת גדולה,ענקית:)

את המתכון הזה מצאתי בגליון של עיתון האוכל על השולחן,משנת 2009,גליון מס' 217.
המתכון נקרא עוגיות כספת של מיכאל מוסינזון

0 Komentar untuk "עוגיות שוקולד "רעידת אדמה""

Back To Top