עוגת גבינה ומשמשים מיובשים בניחוח תפוז

שילוב נפלא של תחתית עוגיות לוטוס ואגוזי לוז קלויים 
עם שכבה של משמשים מיובשים מבושלים במיץ תפוזים 
ומעל מלית גבינה רכה ועשירה.




חומרים (תבניתב קוטר 20 ס"מ)
בסיס
100 גר' עוגיות לוטוס
50 גר' אגוזי לוז קלויים ללא קליפה
50 גר' חמאה מומסת

מלית משמשים מיובשים
150 מ"ל מיץ תפוזים טרי
150 גר' משמשים מיובשים חתוכים לפסים דקיקים.

מלית גבינה
200 גר' גבינה לבנה רגילה (5% או 9%)
225 גר' גבינת שמנת (כמו נפוליאון) ,להוציא את גבינת השמנת מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
75 גר' סוכר (1/2 כוס פחות כף אחת)
1 כפית גרידת תפוז
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
2חלבונים
30 גר' סוכר (2 כפות)

אופן הכנה

בסיס העוגה
לקלות את אגוזי הלוז,בתנור שחומם ל-160 מעלות כ- 10 דק'. לצנן היטב.
במעבד מזון לטחון את האגוזים לקבלת פירורים דקים,להוסיף אליהם את עוגיות הלוטוס ולטחון לפירורים דקים. להוסיף את החמאה המומסת ולערבב יחד המעבד מזון כ-2 דקות. להעיבר לתבנית אפיה משומנת ולהדק את הפירורים לתחתית.

מלית משמשים מיובשים
בסיר קטן לשים מיץ תפוזים טרי ומשמשים מיובשים שחתכנו לפסים דקיקים, לבשל על אש בינונית כ- 5 עד 10 דקות עד שמיץ התפוזים נספג לחלוטין במשמשים. להסיר מהאש ולהעביר לצלחת לצינון.
לאחר הצינון יש לפזר את תערובת המשמשים בצורה שווה מעל בסיס העוגה שהכנו.


מלית גבינה
לערבב יחד בקערה בינונית,גבינה רגילה,גבינת שמנת,גרידת תפוז,75 גר' סוכר ו- 2 חלמונים לתערובת אחידה.
להקציף 2 חלבונים לקבלת קצף,להוסיף את ה-30 גר' סוכר ולהמשיך להקציף לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה. לקפל את הקצף בעדינות לתערובת הגבינה ולשפוך לתבנית. ליישר את התערובת בתבנית.


אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כשעה וחצי. העוגה מקבלת צבע זהוב יפה למעלה. היא תעלה באפיה ולאחר הצינון תרד למטה בחזרה וזה בסדר גמור.
לא מדובר בעוגה גבוהה. לקרר היטב לפני שמעבירים לצלחת הגשה.
יש לשמור את העוגה במקרר. העוגה לא מתאימה להקפאה.





0 Komentar untuk "עוגת גבינה ומשמשים מיובשים בניחוח תפוז"

Back To Top