עוגיות מעמול



מה שגרם לי להתאהב במעמול אלו שתי סיבות עיקריות. הראשונה הבצק שיש בו קמח בתוספת סולת שמעניקה מרקם נפלא לעוגיה והשניה המלית,האפשרות לשחק עם מגוון מליות  זה נפלא!

כמובן שלא יכולתי להתאפק ואחרי מלית תמרים ואגוזי מלך מייד נוסתה מלית נוטלה שממש רבו כאן על כל עוגיה ואני ניסיתי להתחכם ושמתי את כל הטעמים באותה הקופסא..חה הצחקתי את משפחתי היקרה הם ידעו טוב מאוד את עבודת הבילוש והמעמול במלית נוטלה הוא הראשון שנגמר.
מלית ממרח טופי ,קופסא שקניתי לפני כמה חודשים וחיכתה להיגאל מהארון נוסתה והייתה ממש מפתיעה. לא נזלה מהמעמול אך גם לא התייבשה ובביס הראשון קיבלנו מרקם רך ונעים בפה של טופי טעים.
ממרח חלבה אמנם טעים מאוד אך זקוק למעט חיזוקים,בפעם הבאה אוסיף לו פיסטוקים קצוצים וזה ישדרג את המראה החיוור .
המתכון מהספר של מיקי שמו "שבתות וחגים" ,הורדתי מכמות החמאה והמים והבצק יצא כך לטעמי יותר טוב ולא איבד מהמרקם האופייני למעמול.

חומרים (50 יח' בינוניות או 65 קטנות)

בצק
150 מ"ל מים (2/3 כוס)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מי ורדים (לא תמצית!)
500 גר' קמח רגיל (3.5 כוסות)
240 גר' סולת (1.5 כוסות)
1 שקית אבקת אפיה
200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)

מליות
תמרים - חבילת תמרים בואקום (500 גר'),100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס,1/2 כפית קינמון. לערבב יחד את כל חומרי המלית וליצור עיגולים בהתאם לגודל העוגיה ולפי מס' העוגיות שיצרתם מהבצק.
נוטלה-  צנצנת קטנה של שוקולד נוטלה או כל ממרח שוקולד אחר שאהוב עליכם.
ממרח חלבה- ממרח חלבה  רצוי להוסיף לו פיסטוקים קצוצים על מנת שלא יהיה חיוור בצבע וכמובן מוסיף מאוד לטעם.
ממרח טופי - קונים בחנויות המתמחות במוצרי אפייה כמו לגעת באוכל,פורשף ועוד.

אבקת סוכר
והכי חשוב צובטן למעמול. ניתן להשיג בכל חנות לכלי בית.

אופן הכנה

הכנת הבצק - יוצקים לקערת המערבל מים,שמן,תמצית וניל ומי ורדים. מניחים מעל הקמח המנופה,סולת ואבקת אפיה מעל הכל קוביות חמאה. מערבלים עם וו לישה כ- 5 דק' במהירות איטית עד לקבלת בצק רך ואחיד. עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומקררים לפחות שלוש-ארבע שעות.

ממלאים במלית הרצויה, מגלגלים לכדור וצובטים עם הצובטן צורות יפות.
כמות מלית התמרים מספיקה לכל הבצק במתכון. אם רוצים לגוון בסוג המליות ,לשים לב לכמויות. אני הכנתי קצת מכל מלית כדי שלא ישעמם ואז לא צריך כמות גדולה מכל סוג מלית.

אפיה ב- 170 מעלות כחצי שעה עד לקבלת צבע זהוב בהיר. לאחר צינון לפזר אבקת סוכר ולשמור בכלי אטום היטב. זמן האפיה תלוי גדול המעמול שתכינו. את אלו הגדולים לקח לי קצת יותר מחצי שעה לאפות ואת הקטנים אפיתי ב-20 דק' בערך.

הבצק מוכן,הכנתי גם כדורים ממלית התמרים וגם הצובט של המעמול מחכה ליד.
שלב אחר שלב..מעמול במלית תמרים
מעמול במלית תמרים לפני הכניסה לתנור
מעמול במלית תמרים לאחר האפיה
מעמול במלית שוקולד נוטלה
מעמול במלית נוטלה לאחר האפיה
מעמול במלית טופי
מעמול במלית טופי לאחר האפיה

0 Komentar untuk "עוגיות מעמול"

Back To Top