עוגת שוקולד,קצפת ויוגורט



עוגת שוקולד,עסיסית ובחושה. קצפת עם יוגורט ,מפתיע אבל אף פעם לא ניסיתי להקציף שמנת מתוקה עם יוגורט במקום חלב ומסתבר שזהו שילוב נהדר עם טעם מעט חמצמץ אך מעודן בזכות היוגורט.


העוגה הוכנה במיוחד לכבוד יום המשפחה בכיתה של גלי שלי.
כל ילד התבקש להביא מאכל המאפיין את משפחתו. חגי, האיש שלצידי  גדל בקיבוץ דורות וגם אני העברתי כמה שנים כילדה בקיבוץ נגבה.
בקיבוצים יש מסורת של ארוחת ארבע בשעה חמש,שעה שבה הילדים מגיעים מבית הילדים לבית הוריהם ,אוכלים מאפה שאמא הכינה (יש משפחות שגם האב הכין..אני לא נתקלתי באותה תקופה באבות אופים ) ונהנים משעת איכות עם ההורים והמשפחה.
המומחיות של אמא שלי זה בלינצ'ס,עד היום:) מכיוון שלא היה לה תנור במטבח הקטנטנן בחדר בקיבוץ, אמא שלי הייתה מניחה גזיה על מדרגות החדר בחוץ ומכינה ערימות של בלינצ'סים משובחים ודקיקים וממלאה אותם בגבינה עם קינמון וצימוקים. שעזבנו את הקיבוץ לבית גדול ומרווח יותר וכבר היה תנור,אמי הייתה מפנקת אותנו מדי סוף שבוע בעוגות שמרים ריחניות,עוגיות מגולגלות מלאות כל טוב ומבחר רב של תופינים.
אמא של חגי, באה ממשפחה שמקורה בגרמניה,עם תרבות אפיה משובחת. מידי שישי שהיינו נפגשים בבית הוריו של חגי,הייתה עוגה נהדרת כמו עוגות תפוחים,שזיפים בעונה, קרם לימון ועוד.
ואני.. את אהבת האפיה שלי התחלתי בגיל 7-8,כבר לא גרנו בקיבוץ, נהגתי לאפות את עוגת השוקולד מהספר ילדים מבשלים מדי שבת בצהרים כדי שתהיה עוגה לקפה של אחר הצהרים עם הדודים והמשפחה המורחבת שלנו.

חומרים (עוגה בקוטר 24)
עוגה
100 גר' חמאה מומסת (לא רותחת!)
200 גר' סוכר (1 כוס)
2 ביצים בגודל L
3 גביעי יוגורט  (450 מ"ל)
200 גר' קמח (1/2 1 כוסות)
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
70 גר' קקאו (3/4 כוס)
100 גר' שוקולד חלב קצוץ

מלית קצפת ויוגורט
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 גביע יוגורט ( 150 מ"ל)
40 גר'  אינסטנט פודינג וניל (4 כפות שטוחות)
הערה : הקרם לא מאוד מתוק. מי שאוהב מתוק כדאי להוסיף 3 עד 4 כפות אבקת סוכר בזמן ההקצפה

ציפוי שוקולד
100 גר' שוקולד חלב קצוץ
50 גר' שוקולד מריר קצוץ
30 גר' חמאה
4 כפות חלב


אופן הכנה

עוגה
  1. לערבב יחד במיקסר (עם וו גיטרה ולא עם בלון ההקצפה) חמאה,סוכר .
    להוסיף ביצים בהדרגה לקבלת תערובת אחידה
  2. לנפות יחד קמח,אבקת אפיה ,סודה לשתייה וקקאו.
  3. להוסיף לקערת המיקסר שליש מכמות היוגורט ומתערובת הקמח והקקאו לסירוגין  שלוש פעמים (כל פעם שליש) עד שמסיימים את כל כמות הקמח והיוגורט,כאשר הקמח נכנס אחרון.  מערבלים רק עד קבלת תערובת אחידה ולא יותר. מוסיפים את השוקולד חלב הקצוץ ומקפלים בעזרת מרית או כף עץ. מעבירים לתבנית משומנת היטב
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-40 דקות. לצנן את העוגה היטב לפני שעוברים לשלב החיתוך ומילוי בקצפת.
 קצפת יוגורט
בקערת המערבל לשים שמנת מתוקה,יוגורט ואינסטנט פודינג וניל להתחיל במהירות נמוכה ולהגביר מהירות לקבלת קצפת יציבה.

ציפוי שוקולד
לשים את כל החומרים בקערת זכוכית  ולהמיס במיקרוגל בחום בינוני כדקה או על בן מארי. לערבב היטב עם מטרפה לקבלת מרקם חלק וללא גושים

הרכבת העוגה
להעביר את העוגה לצלחת הגשה. לחצות את העוגה באמצע, למרוח 2/3 מכמות הקצפת עם היוגורט ,לכסות עם החצי השני של העוגה. לצפות עם ציפוי השוקולד ולחכות שיתייצב מעט. עם הקצפת שנותרה לזלף שושנים או כל זילוף אחר שאתם אוהבים לקישוט העוגה.
את העוגה יש לשמור בקירור.



0 Komentar untuk "עוגת שוקולד,קצפת ויוגורט"

Back To Top