עוגיות חמאה וניל/שוקו עם אקדח עוגיות


עוגיות חמאה במבחר צורות שהכנתי עם אקדח עוגיות
אני מאוד אוהבת להכין עוגיות בצורות מגוונות 
ניתן לשחק עם הטעמים של הבצק,להוסיף קקאו ,קוקוס,אגוזים ועוד. אפשר להכין עוגיות סנדוויץ' בעזרת ממרח שוקולד אהוב,ממרח חלווה או כל ממרח אהוב אחר.



חומרים לבצק עוגיות חמאה וניל

300 גר' חמאה רכה
250 גר' סוכר (1/4 1 כוסות)
קורט מלח
2 ביצים בגודל L
1 כפית תמצית וניל איכותית
400 גר' קמח רגיל (3/4 2 כוסות)
100 גר' פודינג וניל לבישול (לא אינסטנט!)
הערה : אם לא מצאתם פודינג לבישול,ניתן לשים קורנפלור באותה הכמות. כלומר 100 גר' קורנפלור

חומרים לבצק עוגיות חמאה שוקו

300 גר' חמאה רכה
100 גר' סוכר חום כהה רך (1/2 כוס )
150 גר' סוכר לבן (3/4 כוס)
2 ביצים גודל L
1 כפית תמצית וניל
50 גר' קקאו מנופה (1/2 כוס ועוד כפית)
450 גר' קמח רגיל (3 כוסות ועוד כף)


אופן הכנה
  • להקציף יחד בקערת המערבל עם וו גיטרה  ,חמאה וסוכר לקבלת תערובת אחידה. להוסיף פנימה תוך כדי ערבול ביצה אחת אחרי השנייה ואת תמצית הווניל וקורט מלח להמשיך לערבל לקבלת תערובת אחידה.
  • לנפות יחד קמח ופודינג וניל. (בעוגיות בטעם שוקו יש לנפות את הקקאו) להוסיף לתערובת בקערת המערבל ולערבל במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
  • להכניס את הבצק לתוך המכל באקדח העוגיות ולזלף על תבנית אפיה.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 10 דק'.

כללים לעבודה עם אקדח עוגיות
  1. מזלפים ישירות על תבנית האפיה. לא לשמן את התבנית ולא להניח נייר אפיה .
  2. יש לשחרר את העוגיות בעזרת מרית מתכת מייד לאחר הוצאת העוגיות מהתנור .
  3. יש להשתמש בבצק מייד לאחר הכנתו. לא לאחסן במקרר את הבצק כי אז הוא יהפוך לנוקשה ואי אפשר לזלף בצק קר.

 בצק בטעמים נוספים
  •  ניתן להחליף 1/2 כוס קמח ב- 1/2 כוס קוקוס או 1/2 כוס שקדים טחונים או 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וטחונים
  •  ניתן להוסיף לבצק החמאה 100 גר' שוקולד מגורר דק
  • עוגיות קינמון וסילאן - ניתן למצוא כאן בבלוג  עוגיות קינמון וסילאן

 עוגיות סנדוויץ'

להשתמש בממרח שאוהבים,נוטלה, לוטוס,חלווה או ריבה משובחת ולמרוח שכבה נדיבה.



ולכל מי שרוצה לדעת באיזה פודינג וניל מדובר,הנה צילום של המוצר


0 Komentar untuk "עוגיות חמאה וניל/שוקו עם אקדח עוגיות"

Back To Top