לחם יוגורט ורוזמרין



לחם יוגורט ורוזמרין


לחם שאני מכינה הרבה שנים ,ניתן לגוון בתבלינים ששמים בפנים. אנחנו אוהבים את הרוזמרין שגדל אצלנו באדנית במרפסת ומשתלב מעולה במאפים ותבשילים.
לפני כמה ימים קיבלתי להתנסות מתנובה
 יוגורט ביו 1.5% שומן למזיגה.
היוגורט טעים מאוד בפני עצמו לאכילה . 
אצלי בבית אנחנו צרכני יוגורט כבדים,כולל הילדים 
והמזיגה מהבקבוק נוחה מאוד לשימוש
בבלוג יש כמה מתכונים עם יוגורט כמו עוגת שוקולד,קצפת ויוגורט,פאי גבינה ,יוגורט ונוטלה, ועוד.

ארוחת הערב של אלמוגי..
לחם יוגורט ורוזמרין,מלפפון,גבינות ויוגורט לשתיה.


חומרים (לכיכר לחם אחת גדולה)
250 גר' קמח מלא ( 2 כוסות)
250 גר' קמח לבן רגיל (3/4 1 כוסות)
1 כף שמרים יבשים (או 25 גר' שמרים טריים)
200 מ"ל יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט ביו למזיגה 1.5% )
1/3 כוס שמן זית
2 כפות חומץ רגיל
1/2 כף מלח
2 כפות רוזמרין טרי שטוף היטב וקצוץ.
1 כף תערובת תבלינים איטלקית יבשה (לא חובה. אפשר גם כף רוזמרין מיובש)
100 מ"ל מים

אופן הכנה
  1. לערבב יחד את שני סוגי הקמחים בקערת המערבל,להוסיף את השמרים (אם טריים לפורר פנימה) ולערבב
  2.  להוסיף יוגורט ולהתחיל לערבב במהירות נמוכה, תוך כדי ערבול להוסיף שמן זית,רוזמרין טרי ותבלינים יבשים. להוסיף את כל המים ובסוף את המלח. להמשיך לערבל במהירות בינונית כ- 10 דק' לקבלת בצק גמיש ומעט דביק. לאחר 10 דק' להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח וללוש אותו מעט. להעביר לקערה משומנת.לכסות במגבת או ניילון נצמד ולהתפיח התפחה ראשונה להכפלת נפח
  3. לאחר התפחה ראשונה,להוציא מהבצק את האויר בעדינות, לכסות שוב ולתת לו לתפוח התפחה שנייה כחצי שעה.
  4. לאחר התפחה שלישית, להוציא את האויר ממש בעדינות ,לעצב צורה של כיכר לחם ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת סכין חדה ליצור חתכים בכיכר ולהתפיח  להכפלת נפח.
  5.  לחמם תנור ל- 230 מעלות ולהכניס את הלחם פנימה (אני לא מרחתי עליו כלום אפשר לפזר מעט קמח או למרוח בביצה אם רוצים קרום מבריק) לאפות 15 דק' ב- 230 מעלות ולאחר מכן להוריד טמפ' ל- 190 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ- 20 דק' לקבלת צליל חלול כאשר נוקשים על תחתית הלחם. להעביר את הלחם לצינון על רשת. ניתן לפרוס ולהקפיא בשקית אטומה.




Tag : שמרים
0 Komentar untuk "לחם יוגורט ורוזמרין"

Back To Top