פשטידת תירס ללא גלוטן
השתמשתי בקמח אורז לבן כתחליף לקמח הרגיל
ויצאה פשטידה אורירית וטעימה מאוד שמתאימה לפסח.
חומרים (כ- 18 יח' אישיות בתבנית מיני מאפינס או תבנית בקוטר 24)
330 גר' גרגרי תירס (טרי או קפוא או מקופסא מה שאתם אוהבים)
200 מ"ל יוגורט טבעי 1.5% שומן
100 גר' קמח אורז לבן (1/2 כוס)
1 כפית אבקת אפיה
100 גר' גבינה בולגרית מגורדת
3 ביצים מופרדות גודל L
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אפשרות - להוסיף 3 כפות עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ
לשמן היטב את התבנית,אני פיזרתי קמח תירס על תחתית גביעי המאפינס .
אופן הכנה
- לשטוף היטב את גרגרי התירס, לסנן ולהעביר לקערה בינונית.
- להוסיף חלמונים,יוגורט,גבינה בולגרית ולערבב היטב.
- להוסיף פנימה קמח אורז ,אבקת אפיה,מלח ופלפל ולערבב היטב
- להקציף את החלבונים לקצף יציב ולקפל בעזרת כף לתערובת .
- להעביר את התערובת לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות . לתבניות אישיות כ- 30 דק' ולפשטידה גדולה כ- 45 דק'.
0 Komentar untuk "פשטידת תירס ויוגורט ללא גלוטן"