מעדן שוקולד וקצפת תוצרת בית


מעדן שוקולד תוצרת בית,בלי חומרים משמרים ובלי קורנפלור או מסמיכים למניהם.
 המעדן מבוסס על רוטב אנגלז,זהו רוטב שנוצר מבישול חלמונים ,סוכר וחלב שהופך את המעדן לעשיר עם מרקם עדין ומשובח. 
אני הכנתי את המעדן עם שוקולד חלב,אוהבי שוקולד מריר יכולים להחליף שוקולד חלב בשוקולד מריר


חומרים (ל 8-6 מנות בכוסות או צלוחיות של 150 מ"ל)
4 חלמונים
70 גר' סוכר (1/3 כוס)
200 מ"ל חלב (1 כוס)
200 מ"ל שמנת מתוקה (1 כוס)
200 גר' שוקולד חלב קצוץ

ציפוי
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף גדושה אבקת סוכר

תוספות

תותים ,מקופלת,קליק,סוכריות וכד'

אופן הכנה
  1. בקערה בינונית טורפים יחד חלמונים וסוכר במשך חמש דקות לקבלת תערובת אורירית ובהירה.
  2. לשפוך את החלב והשמנת לסיר בינוני,להרתיח על להבה גבוהה ולהסיר מהאש.
  3.  לצקת 1/3 מכמות החלב והשמנת שהרתחנו על תערובת החלמונים המוקצפת,תוך כדי ערבוב עם מטרפה.
    מעבירים את התערובת חזרה אל הסיר עם החלב והשמנת דרך מסננת ומחזירים לבישול על אש נמוכה ותוך כדי בחישה רצופה. זמן הבישול כ-5 דק' לקבלת נוזל סמיך,בודקים על ידי כף העץ איתה מערבבים את התערובת טובלים את הכף בנוזל ומוציאים . צריכה להשאר על הכף שכבה של רוטב  שניתן להעביר בו אצבע (ראו תמונה) אסור לתת לתערובת לרתוח.
  4. שמים את השוקולד בקערה גדולה, מניחים מעל הקערה מסננת ושופכים את הרוטב שבישלנו. נותנים לתערובת לעמוד כמה דקות ואז מערבבים עם מטרפה להמסה מלאה של השוקולד.
    מעבירים את קרם השוקולד לכד (אני השתמשתי במד-ליטר) ושופכים לצלוחיות/כוסות שהכנו מראש. עוטפים את כל הכוסות בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שלוש שעות להתייצבות הקרם
  5. מקציפים את הקצפת עם אבקת הסוכר ומזלפים מעל קרם השוקולד. רצוי לעשות זאת סמוך להגשה. מפזרים על הקצפת תוספות שאוהבים. המעדן יישמר כשלושה ימים בקירור.
הכנתי את המתכון בהשראת המתכון של מורן לילה שהופיע בעיתון על השולחן מילקי תוצרת בית



    0 Komentar untuk "מעדן שוקולד וקצפת תוצרת בית"

    Back To Top