חיתוכיות באונטי (קוקוס ושוקולד)


קוקוס ושוקולד,שילוב מושלם. לכבוד פסח השתמשתי להכנת התחתית בעוגיות פסח (ביסקוויט יין)
אני מודה,החבאתי את הבאונטי עמוק במקפיא
כי הילדים ארבו לו כמו ארבה ואני שומרת את החיתוכיות הטעימות האלו לרגעים מתוקים ומיוחדים.



חומרים (לתבנית מלבנית בגודל 23 ס"מ על 30 ס"מ

תחתית ביסקוויט שוקולד
120 גר' שוקולד מריר קצוץ
200 גר' ממרח נוגט אגוזים (אני השתמשתי בנוגט אגוזים של השחר העולה)
230 גר' ביסקוויט פסח (עוגיות יין) טחון דק או פתיתי קורנפלקס מתירס או ביסקוויט פתי בר טחון

מלית
220 גר' סוכר (1 כוס ועוד 2 כפות)
קורט מלח
90 מ"ל מים (1/3 כוס ועוד כף)
1 כפית תמצית וניל
1 פחית חלב קוקוס,400 מ"ל
300 גר' קוקוס טחון (3 כוסות)

ציפוי גאנאש שוקולד
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה

מתחילים בהכנת המלית
להרתיח בסיר בינוני סוכר,מים ומלח. מוסיפים תמצית וניל וחלב קוקוס ומרתיחים שוב. מוסיפים קוקוס ומבשלים כ- 3 דק' תוך כדי ערבוב רציף עם כף עץ כדי שהנוזלים יספגו בקוקוס. מכבים את האש ומצננים כחצי שעה. בחצי השעה שיש מכינים את התחתית

הכנת תחתית ביסקוויט שוקולד
 טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים. מעבירים לקערה בינונית ממיסים את השוקולד המריר,מערבבים היטב שלא ישארו גושים ומעבירים לקערה עם העוגיות הטחונות. מוסיפים את הנוגט ומערבבים היטבים לקבלת תערובת אחידה.
משטחים בתנית מרופדת בנייר אפייה. אני עשיתי זאת עם ידיים רטובות אחרת זה דביק ומעצבן! אז מידי פעם מרטיבים שוב את הידיים ומהדקים את התערובת לתבנית. מעבירים למקפיא למשך 20 דק'.
לאחר קירור תחתית הביסקוויט שוקולד,מורחים מעל את מלית הקוקוס ומיישרים. מעבירים שוב למקפיא למשך שעתיים לפחות.



ציפוי גאנאש שוקולד
שמים את השוקולד הקצוץ בקערת זכוכית. מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד. ממתינים כ- 2 דק'. מערבבים עם מטרפה לקבלת נוזל אחיד וללא גושים. שופכים את הגאנאש על התבנית הקפואה ומיישרים על ידי טלטול התבנית מצד לצד בעדינות. מחזירים להקפאה למשך הלילה,לפחות 8 שעות.
חותכים למלבנים בגודל 3 על 5 ס"מ מאחסנים במקרר או במקפיא בשכבה אחת ולא אחד על השני.

הכנתי את הבאונטי  לפי מתכון שפורסם בעיתון על השולחן,גליון בנושא שוקולד,עם מעט שינויים. המתכון מאת מורן לילה,2012.







0 Komentar untuk "חיתוכיות באונטי (קוקוס ושוקולד)"

Back To Top