עוגיות ילדות, להורים שלי היו חברות אמריקאיות שהתארחו אצלנו בבית כל פעם שבאו לביקור בארץ
הן פינקו אותנו במבחר מתכונים אמריקאים כמו פופ קורן מתוק ברוטב חמאת בוטנים,וופל (עם שנאי בגודל עצום שעשה רעש של מפעל) וכמובן עוגיות שוקולד צ'יפס.
המתכון של ג'נט וורנט היקרות
במקום אגוזים שמתי קוקוס,כי הילדים שלי לא אוהבים אגוזים.
חומרים (כ- 60 עוגיות)
200 גר' חמאה רכה
150 גר' סוכר חום (3/4 כוס)
100 גר' סוכר לבן (1/2 כוס)
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
280 גר' קמח (2 כוסות)
30 גר' קקאו (3 כפות)
100 גר' קוקוס (או אגוזים קצוצים)
200 גר' שוקולד צ'יפס לבן
100 גר' שוקולד צ'יפס מריר
אופן הכנה
- בקערת מערבל ,עם גיטרה לערבל יחד במהירות בינונית,חמאה,סוכר חום וסוכר לבן לקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף ביצים אחת אחרי השניה ולערבל במהירות בינונית באחרי כל הוספת ביצה. להוסיף תמצית וניל ולערבל.
- לנפות יחד קמח ,קקאו וסודה לשתיה. להוסיף מלח וקוקוס . לערבב ולהעביר לקערת המערבל. לערבל על מהירות בינונית.
- להוסיף לתערובת שוקולד צ'יפס לבן וחום ולערבב עם כף עץ. ליצור כדורים ולהניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה עם רווחים של כ- 3 ס"מ בין הכדורים
- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 12 דק'. העוגיות יצאו מהתנור רכות ויתקשו לאחר הצינון. רצוי לצנן את העוגיות על רשת. מי שאוהב עוגיות רכות יש לאפות כ-10 דק' ומי שאוהב עוגיות פריכות יש לאפות כ- 12 עד 13 דק'.
- לאחר שהעוגיות התקררו יש לאחסן בקופסא אטומה.
0 Komentar untuk "עוגיות שוקולד צ'יפס שוקו קוקוס"