עוגת שכבות קרם פטל וגבינה


עוגת שכבות קרם פטל,גבוהה וחגיגית. 
העוגה מאוד גבוהה. אם אתם לא רוצים עוגה כל כך גבוהה אפשר לחלק את הרולדה לשלושה מלבנים במקום לארבעה.
לצערי הרב..לא הספקתי לצלם את העוגה בחתך רוחבי עקב החיסול הנקודתי והמהיר.



חומרים

עוגה לבנה
4 ביצים בגודל L
120 גר' סוכר (1/2 כוס ועוד כף)
120 גר' קמח (1 כוס פחות כף)

סירופ סוכר
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות רום אלכוהול או ליקר תפוז

מלית קרם פטל
225 גר' גבינת שמנת 25-30% (גביע אחד) להוציא את הגבינה מהמקרר כחצי שעה לפני הכנת הקרם.
500 מ"ל שמנת מתוקה (להקצפה)
100 גר' שוקולד לבן
4 כפות אבקת סוכר
1 כוס פטל קפוא או טרי (כ- 100 גר')

עיטור העוגה
כ- 10 יח' פטל קפוא או טרי
עלי נענע טריים
כמה כדורי קליק לבן אם אוהבים

אופן הכנה
עוגה לבנה
להקציף ביצים שלמות וסוכר כחמש דקות לקבלת קצף סמיך ובהיר.
בעזרת מטרפה לקפל פנימה את הקמח בפעמיים לקבלת תערובת אחידה.
לרפד תבנית שטוחה גדולה (הגדולה הסטנדרטית של התנור ,לא התנורים הרחבים אלא הרגילים)
בנייר אפייה משומן מלמטה ומלמעלה על מנת שלא יזוז הנייר בזמן שיטוח תערובת העוגה
להעביר את התערובת לתבנית ולשטח באופן אחיד,לאפות בתנור בחומם מראש ל-190 מעלות . זמן אפייה כ- 11 דק' לקבלת צבע זהוב ולא חום כהה. לצנן. .

סירופ סוכר
בסיר קטן להרתיח סוכר ומים כחמש דקות על להבה בינונית. לצנן היטב ולהוסיף 2 כפות רום. לערבב.

מלית קרם פטל
  1. לקצוץ את השוקולד הלבן ולהמיס על בן מארי או במיקרוגל (במיקרוגל  לשים לב רק על חום בינוני נמוך ולזמנים קצרים ביותר כי שוקולד לבן נשרף בקלות במיקרוגל) לערבב לאחר ההמסה שלא יהיו גושים ולשים בצד.
  2. להקציף שמנת מתוקה עם 3 כפות אבקת סוכר לקבלת קצפת יציבה אך לא חזקה מאוד.
  3. במעבד מזון לטחון כוס פטל וכף אבקת סוכר 
  4. לערבב  עם מטרפה שוקולד לבן וגבינת שמנת לקבלת מרקם אחיד ( השוקולד צריך להיות בטמפ' החדר ולא  חם). לקפל פנימה את הקצפת שהכנו בשלב מס' 2. להוסיף את הפטל הטחון ולקפל לקבלת תערובת אחידה

הרכבת העוגה
לחתוך את העוגה הלבנה ל- 4 רצועות שוות.
 להכין מגש או צלחת הגשה מתאימה באורך לרצועות העוגה הלבנה


להעביר 1/3 מכמות קרם הפטל לשק זילוף  עם צנתר חלק מס' 12 ,ולמלא בהמשך לפי הצורך.
להניח רצועת עוגה לבנה על צלחת הגשה,בעזרת מברשת להרטיב את העוגה בסירופ סוכר בנדיבות.
לזלף פסים של קרם לרוחב העוגה.



להניח על הקרם שזלפנו שכבה נוספת של עוגה לבנה,שוב להרטיב בעזרת מברשת את העוגה בסירופ סוכר
לזלף באותה הצורה לרוחב העוגה פסים של קרם פטל.
להניח מעל עוגה לבנה ולחזור על התהליך של הרטבת העוגה בסירופ סוכר וזילוף קרם פטל לרוחב העוגה.


מזלפים קרם פטל גם על השכבה האחרונה של העוגה שהנחנו, מעטרים בפטל ,עלי נענע וקליק לבן. מאחסנים במקרר עד להגשת העוגה.
רצוי להגיש את העוגה ביום ההכנה. העוגה טובה ליומיים עד שלושה .


0 Komentar untuk "עוגת שכבות קרם פטל וגבינה"

Back To Top