עוגיות אוריאו תוצרת בית. אצלי בבית מאוד אוהבים לאכול עוגיות אוריאו ולהכין אותן לבד בבית לא ממש נראה לי כי המלית עם מרגרינה ואבקת סוכר (וגם עם חמאה זה לא בדיוק זה) ויום אחד ראיתי את המתכון של וויני מהבלוג משהו מתוק לעוגיות אוריאו עם מלית נהדרת של גאנאש שוקולד לבן.
נכון קשה מאוד לשחזר טעמים מקוריים ותעשייתיים אבל לאחר שהכנתי את המתכון של וויני,כולם אמרו כאן פה אחד (ומלא בעוגיות) שעוגיות אוריאו תוצרת בית הרבה יותר טעימות מהמקור!
הבלוג של וויני,משהו מתוק, יש בו מתכונים נהדרים ואהובים.
ממליצה בחום לבקר בבלוג של וויני ולהנות.
ממליצה בחום לבקר בבלוג של וויני ולהנות.
המתכון של וויני לעוגיות אוריאו בקישור כאן
חומרים ( 25-30 עוגיות)
240 גר' קמח (2/3 1 כוסות)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
75 גר' קקאו (3/4 כוס ועוד כפית)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
200 גר' חמאה רכה
1 ביצה בגודל L
מלית שוקולד לבן (מתאימה לכל כמות הבצק)
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
250 גר' שוקולד לבן
1/2 כפית מחית וניל
מלית שוקולד חלב (מתאימה לכל כמות הבצק)
150 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד חלב
אופן הכנה
הכנת מלית שוקולד
בוחרים מלית שוקולד חלב או שוקולד לבן (אפשר להכין את שתי המליות ואז מכל מלית תישאר מחצית הכמות . ניתן להקפיא את המלית שנשארה לכם לפעם הבאה שתכינו את העוגיות)
לקצוץ שוקולד לבן ולשים בקערת זכוכית ,להרתיח את השמנת בסיר קטן או במיקרוגל, לשפוך על השוקולד לערבב עם מטרפה לקבלת נוזל חלק וללא גושים,להוסיף את מחית והניל ולערבב. להעביר לכלי ולעטוף בניילון נצמד. לקרר לפחות 3 שעות לפני מילוי העוגיות.
באותה הדרך מכינים גם את מלית שוקולד החלב רק ללא מחית וניל.
במקום להוסיף מחית וניל אני השתמשתי בשוקולד המשובח של לינדט שיש בו כבר תוספת של וניל. |
הכנת הבצק
לערבל עם וו גיטרה חמאה וסוכר,להוסיף ביצה ולערבל לקבלת תערובת אחידה
לנפות יחד קמח,קקאו וסודה לשתייה להוסיף מלח,לערבב ולהעביר לקערת המערבל ולערבב רק עד קבלת בצק אחיד. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר כשעתיים.
מחלקים את הבצק ל - 2. חלק אחד מחזירים למקרר.
מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לריבוע דק (עובי של כ- 3 מ"מ) לאחר הרידוד מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית הפוכה ומקפיאים למשך 10 דק'.
אוספים את שאריות הבצק ומוסיפים לחלק השני של הבצק ששמרנו במקרר.
מרדדים את החלק השני של הבצק באותה הדרך שעשינו עם החלק הראשון ואז מוציאים את התבנית עם הבצק המרודד מהמקפיא ומכניסים את הבצק השני שרדדנו לריבוע להקפאה.
בעזרת חותכן עגול משונן (שיוצר את הקווים מסביב לעוגייה) חותכים עוגיות,שימו לב לקרוץ עיגולים קרוב אחד לשני. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
בעזרת חתכנים קטנטנים יצרתי על העוגיות קישוטים בצורות שונות.
לאחר יצירת העיטורים על העוגיות מקפיאים שוב את העוגיות של התבנית למשך 10 דק'.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
אופים את העוגיות כ- 12 דקות רצוי לצנן את העוגיות על גבי רשת.
הרכבת העוגיות
בעזרת מזלג טורפים מעט את המלית,הערבוב מסמיך את המלית . אם המלית מעט נוזלית ניתן גם להקציף אותה במהירות בינונית וממש לדקה או שתיים כדי לקבל מלית במרקם סמיך. אני לא הקצפתי אלא רק ערבבתי עם מזלג.
הופכים את העוגיות ומניחים כפית מלית על מחצית מכמות העוגיות ,מיישרים את המלית בעזרת סכין ומכסים עם עוגייה להעביר לקופסא .בין השכבות רצוי לשים נייר אפייה או ניילון נצמד. את העוגיות יש לשמור במקרר. אני מאחסנת את העוגיות במקפיא ,כך הן נשמרות היטב ומפשירות תוך כמה דקות לאחר ההוצאה מהמקפיא.
0 Komentar untuk "עוגיות אוריאו תוצרת בית"