עוגת שוקולד,קרם וניל ואוריאו


עוגת שוקולד רכה ועסיסית
ומעליה קרם וניל עם פירורי
עוגיות אוריאו 




בבלוג מקסים,ראיתי תמונה של עוגה שנראתה נפלא ,עם קרם וניל ופירורי עוגיות אוריאו. נכנסתי לראות מה המתכון של העוגה ומה אני מגלה? שאת התחתית הכינו מעוגת שוקולד שבאה בקופסה וצריך רק להוסיף ביצים ומים ואת המלית הכינו מאינסטנט פודניג וניל עם עוגיות אוריאו (לארץ זה עדיין לא הגיע) והרעיון הכי מגניב של העוגה היה החורים  שלתוכם נמזג קרם הוניל ונראו כה יפה בחיתוך העוגה. 
קישור למתכון  עוגת פודינג עם אוריאו  
אני הכנתי עוגת שוקולד ביתית ומעליה קרם וניל עם אינסטנט פודינג 
שלתוכו קיפלתי עוגיות אוריאו חתוכות דק. יצאה עוגה נהדרת.

חומרים (עוגה בקוטר  20 )

בסיס עוגת שוקולד (לקוח מהמתכון לעוגת שוקולד ויוגורט שהכנתי בעבר קישור למתכון כאן )
50 גר' חמאה מומסת
100 גר' סוכר (חצי כוס)
150 גרם יוגורט טבעי
50 מ"ל חלב (1/4 כוס)
1 ביצה גודל L
100 גר' קמח (3/4 כוס)
35 גר' קקאו (1/2 3 כפות)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה

מלית קרם וניל
300 מ"ל חלב (1/2 1 כוסות)
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל קטן)
80 גר' אינסטנט פודינג וניל (חבילה אחת)
4 עוגיות אוריאו חתוכות דק
ציפוי
4 עוגיות אוריאו חתוכות בגודל בינוני

אופן הכנה

בסיס עוגת שוקולד
  1. לשמן ולקמח היטב את התבנית.
  2. לערבב יחד במיקסר חמאה,סוכר לקבלת תערובת אחידה
    להוסיף ביצה ולערבל
  3. לנפות יחד קמח,אבקת אפיה ,סודה לשתיה וקקאו.
  4. להוסיף לקערת המיקסר מחצית מכמות היוגורט ומתערובת הקמח והקקאו לערבב, להוסיף חלב ואת שאר היוגורט והקמח  מערבלים רק עד קבלת תערובת אחידה ולא יותר.
  5.  מעבירים לתבנית משומנת היטב  אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-30 דקות
  6. לאחר שמוציאים את התבנית מהתנור, מחוררים את העוגה עם ידית של כף עץ,חורים בחצי גובה העוגה שלא יגיעו עד לתחתית. לצנן את העוגה לפחות שעה לפני שמורחים עליה את קרם הוניל



קרם וניל אוריאו

בקערת המערבל לשים חלב,שמנת מתוקה ואינסטנט פודניג ולערבל עם המקצף (בלון) במהירות בינונית כשלוש דקות לקבלת קרם אחיד ומעט סמיך. הקרם לא צריך להיות סמיך כמו קצפת. 
להוסיף את עוגיות האוריאו הקצוצות דק ,לקפל ולהעביר לתבנית עם עוגת השוקולד .
כדי שהקרם יכנס לחורים שיצרנו עם כף העץ יש לאחוז בתבנית בצדדים ולדפוק כמה פעמים על משטח העבודה ,זה יעזור לקרם למלא את החורים בעוגת השוקולד. 
להעביר למקרר לחצי שעה.
לאחר חצי שעה לפזר את עוגיות האוריאו החתוכות לגודל בינוני ולהחזיר למקרר לייצוב למשך ארבע שעות לפחות.  להעביר את העוגה לצלחת הגשה ובתאבון.



0 Komentar untuk "עוגת שוקולד,קרם וניל ואוריאו"

Back To Top