פאי תפוחים וגבינה



פאי קליל ולא כבד מידי בזכות היוגורט במלית
תפוחי עץ משתלבים נפלא עם יוגורט וגבינה



חומרים  (תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ)

בצק פריך 
 300 גר' קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
200 גר' חמאה קרה
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרידת לימון


1 חלמון לבירוש הבצק

אופן הכנה
  1. בקערת מערבל עם החלק שנקרא גיטרה,שמים חמאה שחתוכה לקוביות וסוכר. מערבלים עד לאיחוד בין החמאה לסוכר. (במעבד מזון סדר הכנסת החומרים שונה. קודם שמים קמח,סוכר וחמאה. מעבדים לפירורים ואז מוסיפים ביצה וחומרי טעם ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק)
  2. מוסיפים ביצה,תמצית וניל וגרידת לימון וממשיכים לערבל לקבלת תערובת אחידה. 
  3. מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת. מערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לא לערבל יותר מידי כי זה "שורף" את הבצק ואז יהיה לנו בצק לא מספיק פריך וחבל.... מקמחים מעט משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מגבשים לכדור ,עוטפים בנילון נצמד ומקררים חצי שעה לפחות.
  4. 1/3 מכמות הבצק מחזירים למקרר עטוף בניילון נצמד. את 2/3 הנותרים מרדדים על משטח מקומח ומרפדים את תבנית הפאי כולל הדפנות. מהדקים את הבצק לדפנות. ומחזירים להקפאה ל- 15 דק'.
  5. אופים אפיה עיוורת -  לרפד את הבצק בנייר אפייה ומעליו מניחים שעועית בכמות שתכסה את הפאי עד למעלה בצורה מלאה כולל הדפנות. 
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות לאפייה של 15 דק'. מוציאים את התבנית מהתנור,מסירים את נייר האפייה עם השעועית בזהירות.
  7. את הבצק החם מורחים בחלמון ומחזירים לתנור להמשך אפייה של 10 דק'. מוציאים מהתנור ומצננים.
 מלית תפוחי עץ
4 תפוחי עץ מסוג גרני סמית (הירוקים החמוצים)
 3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
  1. לקלוף את תפוחי העץ,לחתוך לקוביות בגודל בינוני ולהעביר למחבת רחבה
  2. להוסיף למחבת סוכר,קינמון ומיץ לימון ולבשל את התפוחים על אש בינונית כ- 10 דק' לריכוך התפוחים.לשים לב  שהתפוחים ישמרו על הצורה שלהם ולא יתפוררו. לסנן את התפוחים מהנוזלים ולהעביר לצלחת שטוחה לצינון.

מלית יוגורט וגבינה
1 גביע גבינת נפולאון  ,שזה 225 גר' גבינת שמנת(להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה)
300 מ"ל יוגורט (2 גביעים קטנים של 150 מ"ל)
150 גר' סוכר
2 ביצים
3 כפות קורנפלור
אופן הכנה
 לערבב את החומרים במיקסר עם גיטרה,אפשר גם לערבב ידנית עם מטרפה.
מערבבים יחד גבינת נפוליאון ויוגורט,מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה ללא גושים.

הרכבת הפאי
מסדרים את מלית תפוחי העץ בתבנית הפאי עם הבצק שאפינו חצי אפייה


 שופכים מעל התפוחים את מלית יוגורט וגבינה שערבבנו


מוציאים מהמקרר את 1/3 הבצק ששמרנו בצד ועם מגררת מגררים את הבצק מעל מלית הגבינה באופן אחיד (המגררת עם החורים הגדולים)


מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דק' להזהבת הבצק והפירורים מעל.
לאחר צינון מעבירים את הפאי לצלחת הגשה. יש לשמור את הפאי בקירור.



0 Komentar untuk "פאי תפוחים וגבינה"

Back To Top