פשטידת בטטה,עם עירית וגבינת פרומעז
הפשטידה כאן בצורה של עוגה, יציבה וקלה לחיתוך והגשה.
חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ)
4 בטטות בגודל בינוני (כ- 1 ק"ג לפני קילוף. משקל נטו אחרי קילוף ובישול 600 גר')
100 גר' גבינה בלוגרית
1 גליל גבינת מפרומעז
3 ביצים
100 גר' קמח אורז ( או קמח רגיל למי שרוצה תחליף) 1/2 כוס ועוד 2 כפות
חצי צרור עירית שטוף היטב
200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע אחד)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מעט חמאה לשימון התבנית
2 כפות קמח תירס
אופן הכנה
- לשמן היטב את התבנית ולרפד בנייר אפייה אם רוצים להעביר את הפשטידה לצלחת הגשה ללא תחתית התבנית. לפזר את קמח התירס על תחתית התבנית.
- לבשל את הבטטה עם הקליפה עד לריכוך,לקלוף ולמעוך הייטב. אפשרות נוספת לאדות את הבטטה בסיר אידוי (כך אני עושה) להעביר את הבטטה שמעכנו לקערה בינונית.
- להוסיף למחית הבטטה גבינה בולגרית מגוררת,גביע שמנת חמוצה,ביצים,מלח,פלפל שחור וקמח אורז. לערבב היטב.
- לחתוך את הגליל הפרומעז לחצי, חצי אחד לחתוך לקוביות ולהכניס לקערה עם הבטטה.לערב היטב.
- לקצוץ את העירית (אני גוזרת עם מספרים זה הכי פשוט וקל) ולהוסיף לקערה עם הבטטה לערבב היטב ולהעביר לתבנית. ליישר ,
- לחתוך את חצי גליל פרומעז ששמרנו בצד לעיגולים דקים. השיטה היא לטבול סכין חד במים חמים לני כל פעולת חיתוך כך הגבינה נחתכת בצורה מושלמת! לסדר על הפשטידה כשאר שמים את העיגולים בצורה חופפת בצורה מעגלית,כמו בצילום.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דק' עד עיגולי הפרומעז משחימים אך לא יותר מידי. לצנן ולהעביר לצלחת הגשה
וויני,מהבלוג משהו מתוק (קישור לבלוג כאן )הכינה את הפשטידה והוסיפה למעלה גרעינים (חמניה ודלעת)
יצאה לה פשטידה יפיפייה וטעימה.
הנה תמונה של הפשטידה שוויני הכינה
0 Komentar untuk "פשטידת בטטה ופרומעז (ללא גלוטן)"