גביניות תפוז מבצק פריך

הגביניות הקלאסיות מבצק שמרים. לי התחשק לנסות אותן קצת אחרת. הכנתי בצק פריך עם מיץ תפוזים. (לא היו לי תפוזים טריים אז השתמשתי במיץ תפוזים של פרימור) בשילוב עם החלמונים יצא בצק בגוון כתמתם מקסים.
גם במלית הגבינה השתמשתי במיץ תפוזים ויצאו גביניות נהדרות



חומרים (50 עוגיות)

בצק
350 גר' קמח רגיל (1/2 2 כוסות)
50 גר' קונפלור (6 כפות)
100 גר' סוכר(1/2 כוס)
100 גר' חמאה קרה
50 מ"ל שמן (1/4 כוס)
2 חלמונים
100 מ"ל מיץ תפוזים (השתמשתי  בפרימור) 1/2 כוס
אפשרות גרידת תפוז אם יש תפוז טרי

מלית גבינה
300 גר' גבינה טובורג (או טוב טעם או כנען)
80 גר' סוכר (1/4 כוס ועוד 2 כפות)
50 מ"ל מיץ תפוזים (השתמשתי בפרימור) 1/4 כוס
אפשרות,כפית גרידת תפוז טרי אם יש תפוז טרי
50 גר' קורנפלור (6 כפות)

אבקת סוכר לפיזור על העוגיות לפני ההגשה

אופן הכנה

  • לערבב יחד את כל חומרי הבצק לבצק אחיד. לשים לב לא לערבב יותר מידי אלא רק עד שמתקבל בצק אחיד. אפשר במעבד מזון או במיקסר. לשים את הבצק במקרר למשך שעה
  • לערבב יחד את כל חומרי המלית. לטעום ,אם לא מספיק מתוק לכם אפשר להוסיף מעט סוכר.
לחלק את הבצק לשני חלקים. מקמחים היטב משטח עבודה, מניחים חלק אחד של הבצק מקמחים אותו מעט
מרדדים  לריבוע גדול,כ- 40 על 50 ס"מ בעובי של כ- חצי מ"מ.
לא לרדד דק מידי!
מחלקים את ריבוע הבצק ל- 20-25 ריבועים,על כל ריבוע מניחים כפית מלית גבינה

מקפלים שתי פינות אחת על השנייה
מרימים עוד פינה למרכז הגבינית
סוגרים עם הפינה האחרונה למרכז ,
טיפה להדק אבל לא בכוח רב כי הבצק עדין.
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה
לפני אפייה. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מכניסים את התבנית לתנור החם
,אופים כ- 20 עד 30 דק' לקבלת צבע חום בהיר.
חשוב להרים את העוגיה בעדינות ולראות שהתחתית נאפתה היטב.
העוגיות יצאו מהתנור.
בניגוד לגביניות מבצק שמרים,הבצק כאן לא חלק
אך זהו גם הקסם של הבצק הזה,שהוא פריך עם מרקם של עוגיה.

מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר.
את שאר העוגיות שמים בקופסא אטומה
ושומרים במקרר (יש גבינה בפנים)

רצוי לאכול את העוגיות ביום ההכנה ויום למחרת.
הן לא נשמרות יותר מיומיים.(ניתן להקפיא לפני האפייה ולאפות כל פעם כמה שרוצים)



0 Komentar untuk "גביניות תפוז מבצק פריך"

Back To Top