אני אוהבת יוגורט. לאכול כמו שהוא, עם תוספות ,באפייה ובבישול.
חומר גלם נהדר.
קבלתי מפיראוס יוגורט עיזים להתנסות.
היוגורט סמיך ויציב נהדר לאכילה כמו שהוא, לרטבים ולאפייה.
הכנתי לחגי (האיש שלצידי) ,שלקח לי שנים להרגיל אותו לאכול יוגורט לארוחת בוקר במקום כריך, מעדן שמשלב בתוכו פינוקים וטעמים אהובים של טחינה,סילאן,ביסקוויט לוטוס וחלבה.
חומרים ( 6-8 מנות)
750 גר' יוגורט עיזים (השתמשתי בפיראוס)
4 כפות טחינה גולמית
4 כפות סילאן
15 יח' עוגיות לוטוס
50 גר' אגוזי לוז קלויים וללא הקליפה
100 גר' חלבה וניל חתוכה לקוביות קטנות
אופן הכנה
- במעבד מזון טוחנים את כל היבשים ,אגוזים,עוגיות. מעבירים לצלוחיות חותכים חלבה לקוביות וגם שמים בצלוחית.
- מנקים את מעבד המזון מהפירורים ושמים יוגורט,טחינה וסילאן. מעבדים לקבלת מרקם חלק ואחיד. מעבירים לקערה בינונית
- בכוסות או צלוחיות עמוקות מסדרים שכבה ראשונה וממלאים את הכוסות במעט ביסקוויט לוטוס,אגוזים קצוצים וחלבה.
- בעזרת כף ממלאים 3 כפות מתערובת היוגורט בכוס. מסדרים על היוגורט שכבה של ביסקוויט לוטוס,אגוזים וחלבה. לא צריך כמויות גדולות אלא מעט. ושוב 3 כפות של יוגורט. מסיימים בפיזור של אגוזים,לוטוס וחלבה. מעבירים למקרר מכוסה בניילון נצמד ואוכלים בהנאה. המעדן נשמר במקרר כשלושה ימים
0 Komentar untuk "יוגורט עם חלבה,לוטוס ואגוזים"