עוגת גבינה ושוקולד לבן על בסיס עוגת דבש עם
פירורי קרמל ושוקולד מריר
שילוב נהדר של טעמים ומרקמים
חומרים (תבנית בוקטר 26 ס"מ)
עוגת דבש
1 ביצה גודל L
90 גרם דבש (1/4 כוס)
50 גרם סוכר חום (3.5 כפות)
120 מ"ל מיץ תפוזים או קפה שחור צונן
50 מ"ל שמן
50 גרם חמאה מומסת
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית זנגביל טחון
פירורי קרמל ושוקולד
250 גרם ביסקוויט קרמל (לוטוס או אסם)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם חמאה
מלית מוס גבינה ושוקולד לבן
250 מ" שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
200 גרם גבינת שמנת 30% או 16%
500 גרם גבינה לבנה 5%
10 גרם ג'לטין
80 מ"ל מים (1/3 כוס)
120 מ"ל חלב (1/2 כוס)
90 גרם דבש (1/4 כוס)
1 כף קליפת לימון מגוררת
250 מ" שמנת מתוקה
אופן הכנה
עוגת דבש
בקערה גדולה לערבב יחד ביצה,דבש,סוכר חום ,מיץ תפוזים,שמן וחמאה
לנפות קמח עם סודה לשתייה ואבקת אפייה ולהוסיף תוך כדי ערבוב עם מטרפה לקערה הגדולה. להוסיף קינון,ציפורן,,זנגביל ולערבב. להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כ- 30 דקות. לצנן היטב. להפריד את העוגה מהתבנית להניח נייר אפייה חדש בתחתית ומעליו את בסיס עוגת הדבש, רצוי לשים שקף מסביב כדי שיהיה קל לחלץ את עוגת הגבינה.
פירורי קרמל ושוקולד
במעבד מזון לטחון את העוגיות לפירורים דקים
להמיס יחד שוקולד מריר וחמאה במיקרוגל לקבלת תערובת אחידה וחלקה. להוסיף את השוקולד לפירורי העוגיות ולערבב היטב. לצנן
מלית גבינה ושוקולד לבן
- להרתיח שמנת מתוקה. בקערה בינונית לשים שוקולד לבן קצוץ ולשפוך מעליו את השמנת הרותחת. לערבב עם מטרפה לקבלת נוזל חלק וללא גושים. להעביר לקופסה אטומה ולשים במקרר לחמש-שש שעות לקירור מלא
- לפזר 10 גרם ג'לטין על 80 מ"ל מים ששמנו בצלוחית קטנה ולערבב. להניח בצד למשך 15 דקות. להרתיח חלב ,להמיס בו את ספוג הג'לטין שהכנו. לערבב היטב לקבלת נוזל חלק ולהניח בצד
- בקערה גדולה לערבב גבינת שמנת ,גבינה לבנה,דבש וקליפת לימון מגוררת. לקחת 3 כפות מתערובת הגבינה ולערבב עם חלב הג'לטין שהכנו ולאחר מכן לאחד את החלב עם תערובת הגבינה
- להקציף יחד שמנת מתוקה עם שמנת השוקולד לבן לקבלת קצפת יציבה. לשים לב לא להקציף חזק מידי! לקפל את הקצפת לתערובת הגבינה
- להעביר לתבנית עם עוגת הדבש מחצית מכמות תערובת הגבינה. לפזר מעל מחצית מפירורי קרמל שוקולד באופן אחיד. לצקת מעל הפירורים את תערובת הגבינה בעדינות ולפזר מעל את פירורי השוקולד שנותרו באופן אחיד ושווה. להעביר למקפיא למשך 10 שעות. לשחרר מהתבנית והלעביר לצלחת הגשה. לתת לעוגה להפשיר במקרר כחמש שעות לפני ההגשה.
0 Komentar untuk "עוגת גבינה פירורים עם דבש ושוקולד"