מילקי טבעוני


מעדן שוקולד על בסיס משקה סויה של תנובה
עם קקאו ,שוקולד מריר ומעל קצפת צמחית
כך אני מפנקת את סיון (הבת הגדולה שלי)
היא שמה לב בשנה האחרונה שחלב רגיל לא טוב לה
ולכן את משקה הסויה של תנובה אנחנו
קונים על בסיס קבוע והוא טעים


חומרים (8-10 כוסות )
720 מ"ל משקה סויה (3 כוסות)
השתמשתי במשקה סויה מועשר של תנובה 
20 גרם קקאו (2 כפות)
70 גרם קורנפלור (1/2 כוס)
65 גרם סוכר (1/3 כוס)
100 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ

250 מ"ל קצפת צמחית (השתמשתי בשף הלבן)

אופן הכנה
  1. בקערה בינונית מערבבים יחד 240 מ"ל משקה סויה,קקאו וקורנפלור בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים
  2. בסיר בינוני מביאים לרתיחה 480 מ"ל משקה סויה עם סוכר. כשמתחיל לרתוח מוסיפים תוך כדי ערבוב עם מטרפה את תערובת הקקאו והקורנפלור
  3. ממשיכים לערבב עם מטרפה ומבשלים על אש בינונית  כחמש עד עשר דקות להסמכה. כשמסמיך מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד מריר קצוץ. מערבבים עד שנמס 
  4. מחלקים את התערובת לכוסות,לא לשכוח להשאיר מקום לקצפת. מכסים בניילון נצמד למניעת היווצרות קרום ומעבירים למקרר לשעתיים 
  5. מקציפים את השמנת הצמחית לקצפת יציבה,אין צורך לטעמי להוסיף סוכר כי היא מעט מתוקה וזה מספיק. מזלפים את הקצפת לכוסות ומחזירים למקרר עד להגשה
  6. אפשר להקפיא את המעדן, סיון אוהבת לאכול אותו חצי קפוא,אולי גם לכם זה יהיה טעים ככה:)




0 Komentar untuk "מילקי טבעוני "

Back To Top