מאפינס טחינה



מאפינס טחינה מהירי הכנה 
תוך חצי שעה המאפינס מוכנים כולל שטיפת כלים :)
הכנתי אותם עם טחינה גולמית רגילה ,הוספתי דבש,אגוזי מלך וחמוציות. יצא אוורירי ורך. הטחינה מעניקה טעם נהדר של חלווה.
מאחר והסיבוב הראשון התחסל במהירות הכנתי שוב את המאפינס והפעם עם טחינה משומשום מלא. הוספתי סילאן, צימוקים,חמוציות ואגוזי מלך קצוצים .
לילדים הוספתי שוקולד צ'יפס מריר. 



חומרים (20 יח' בגודל בינוני)
100 גרם קמח רגיל (3/4 כוס)
75 גרם קמח מלא (1/2 כוס ועוד כף)
1 שקיק אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
6 כפות שיבולת שועל אינסטנט
2 יח' ביצה גודל M
100 גרם דבש או סילאן (5 כפות)
2 כפות סוכר חום
100 גרם (1/2 כוס) טחינה גולמית רגילה או משומשום מלא (אני השתמשתי בטחינה אחוה)
1/3 כוס שמן קנולה או תירס
2 גביעי יוגורט 3% (300 גרם)

תוספות
50 גרם חומציות
50 גרם שוקולד צ'יפס מריר
50 גרם צימוק לבן קטן
50 גרם אגוזי מלך קצוצים (לא טחונים)
מעט שומשום לפיזור מעל המאפינס

אופן הכנה
  • לחמם תנור ל- 170 מעלות. לסדר מנג'טים בתבניות שקעים (אם משתמשים בתבניות סיליקון אין צורך לשמן אותן או להניח בהן מנג'טים)
  • לנפות קמח רגיל,קמח מלא ואבקת אפייה לתוך קערה בינונית. להוסיף קינמון ושיבולת שועל. לערבב עם כף וליצור גומה.
  • לתוך הגומה יש להוסיף ביצים טרופות,טחינה גולמית,,דבש,סוכר חום,שמן ויוגורט. לערבב עם כף לקבלת תערובת אחידה. יש לשים לב לא לערבב יותר מידי. להוסיף תוספות. אני חילקתי את התערובת לשתי קערות ,לקערה אחת הוספתי חמוציות,אגוזי מלך וצימוקים ולקערה השנייה הוספתי שוקולד צ'יפס ואגוזי מלך
  • לחלק את המאפינס לשקעים,לפזר מעט שומשום מעל ולאפות כ- 20 דקות. לצנן על רשת. בימים חמים כדאי לאחסן את המאפינס במקרר


מבט למאפינס מבפנים
 המאפינס עם דבש וטחינה רגילה בתוספת חמוציות ואגוזי מלך


מאפינס עם טחינה משומשום מלא בתוספת
סילאן,אגוזי מלך ושוקולד צ'יפס מריר















0 Komentar untuk "מאפינס טחינה "

Back To Top