עוגת גבינה ללא סוכר כי גם למי שנמנעים מאכילת עוגות עם תוספת סוכר מגיע להתפנק עם עוגה טעימה
העוגה במרקם גבינתי עשיר ולא אוורירי בזכות השימוש בגבינת כנען אין צורך בהקצפה,מערבבים בקערה אחת את כל חומרי הגלם
חומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 26)
500 גרם גבינה לבנה 5% (השתמשתי בגבינה לבנה דלת נתרן של תנובה)
500 גרם גבינת כנען 5%
1 גביע יוגורט 3% של תנובה
5 יח' ביצה גודל L
70 גרם קמח תפוחי אדמה (1/2 כוס)
3/4 כוס תחליף סוכר (השתמשתי בסוכרלוז)
1 כפית תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
ציפוי
2 גביעי שמנת חמוצה 9% של תנובה
2 כפות תחליף סוכר (השתמשתי בסוכרלוז)
מעדן פרי ללא תוספת סוכר (השתמשתי במעדן דובדבנים שחורים של סאן דלפור)
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 170 מעלות ולעטוף את התבנית מבחוץ בנייר כסף
- לפורר גבינת כנען לקערה גדולה,להוסיף גבינה לבנה ויוגורט ולערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה
- להוסיף את שאר החומרים (לא כולל אלו של הציפוי) ולערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה. להעביר לתבנית,ליישר ולאפות שעה
- לערבב בעקרה קטנה שמנת חמוצה עם תחליף סוכר לקבלת תערובת חלקה וללא גושים כשהעוגה מוכנה לצפות בשמנת ולהחזיר לתנור מכובה למשך עשר דקות. להוציא מהתנור ולצנן. להעביר למקרר למשך חמש שעות לפחות
- להעביר את העוגה לצלחת הגשה ולצפות במעדן פרי.
- את העוגה יש לשמור במקרר עד שבוע. לא מומלץ להקפיא אותה.
0 Komentar untuk "עוגת גבינה ללא סוכר וללא גלוטן"