עוגת פרג בחושה


 עוגת פרג בחושה,עם הרבה פרג,אגוזים וצימוקים. 
במשפחה שלי לא מחכים לפורים כדי לאפות,
ל
אכול ולהנות מעוגות פרג. 
העוגה כאן מבוססת על מתכון של חנה שאולוב מהספר הנצחי שלה עוגות ועוגיות.
זו עוגה שאני מכינה מהרגע שפרצתי את מחסום עוגות השוקולד בגיל העשרה ולמדתי להכין עוד סוגים שונים של עוגות
ועם השנים ערכתי בה שינויים והתאמות לטעם המשפחתי שלנו.



חומרים (לתבנית בקוטר 24 או 2 תבניות אינגלישקייק)

5 חלמונים (גודל L)
100 גר' חמאה רכה
50 מ"ל שמן (1/4 כוס)
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
1 כפית גרידת לימון
1 שקית סוכר וניל
100 גר' קמח תופח (3/4 כוס) או 3/4 כוס קמח ועוד כפית שטוחה אבקת אפיה
200 גר' פרג טחון טרי
70 מ"ל חלב או מיץ תפוזים (1/3 כוס)
3 כפות צימוקים קטנים לבנים
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
5 חלבונים
100 גר' סוכר (1/2 כוס)

ציפוי שוקולד
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
50 גר' שוקולד חלב קצוץ
50 מ"ל חלב (1/4 כוס)
30 גר' חמאה
לעיטור  - שוקולד לבן קצוץ או מקופלת לבנה קצוצה

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל-170 מעלות. לשמן היטב את תבנית האפיה
  2. להקציף יחד חמאה,שמן,100 גר' סוכר (1/2 כוס) במהירות בינונית. להוסיף בהדרגה חלמונים (צהוב של הביצה),סוכר וניל וגרידת לימון. להמשיך להקציף עד קבלת תערובת אחידה.
  3. לנפות קמח. להוסיף אליו את הפרג ולערבב היטב שלא יהיו גושי פרג. 
  4. להוסיף את תערובת הקמח עם הפרג לתערובת החמאה המוקצפת , ואת החלב לסירוגין (כלומר בשתי פעמים,כל פעם חצי כמות קמח עם פרג וחלב)
  5. להוסיף לתערובת אגוזים וצימוקים ולערבב רק לקבלת תערובת אחידה .
  6. להקציף חלבונים להוסיף בהדרגה 100 גר' סוכר (1/2 כוס) לקבלת קצף יציב וגמיש לקפל פנימה לקבלת תערובת אחידה .להעביר לתבנית ולאפות כ- 40 דק' ב-170 מעלות.
  7. הכנת ציפוי שוקולד- בקערה זכוכית לשים את שני סוגי השוקולד  יחד עם החלב והחמאה. לחמם במיקרוגל בחום בינוני כדקה. לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  8.  לצנן היטב את העוגה ולצפות בציפוי שוקולד.
  9. העוגה יכולה להיות מחוץ למקרר יומיים עם ציפוי שוקולד וארבעה ימים ללא ציפוי שוקולד.
הערה לגבי הגדרת העוגה כ- עוגה בחושה
 לכל המתלבטים,המתחכמים ושאר מני ומני, כן המתכון הזה הוא לעוגה בחושה ולא טורט
יש משפחה של עוגות בחושות בהן מקציפים את החלבונים אבל העוגה עדיין נותרת בהגדרה של עוגה בחושה בגלל יחס החומרים של חמאה-סוכר -קמח
ולא לא אני המצאתי את ההגדרה זה פשוט הגדרה בעולם הקונדיטוריה
בבקשה קישור עם הסבר מפורט לנושא העוגות הבחושות מאת יעל גרטי האלופה


0 Komentar untuk "עוגת פרג בחושה"

Back To Top