לחמניות רכות ממולאות בתרד טרי ,
גבינת פטה עזים פיראוס וגבינת קצ'קבל של תנובה
חומרים (ל- 14 לחמניות)
בצק
500 גר' קמח (2/3 3 כוסות)
240 מ"ל חלב 3% תנובה (1 כוס)
1 ביצה
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כף שטוחה שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
50 מ"ל שמן (1/4 כוס שמן זית)
מלית תרד
500 גרם תרד טרי
150 גרם גבינת פטה עזים 5% פיראוס של תנובה
100 גר' גבינת גלעד/קצ'קבל תנובה
1/4 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
ציפוי
ביצה טרופה
שומשום שחור או רגיל
אופן הכנה
בצק
לערבב יחד את כל החומרים וללוש היטב לבצק גמיש ,לשים לב אם הבצק יוצא מעט נוקשה להוסיף עוד נוזלים עד רבע כוס בנוסף לכוס החלב הרשומה במתכון. להעביר לקערה ששמנו בה כף שמן רגיל,לשמן את הבצק מכל הצדדים,לעטוף את הקערה בשקית גדולה ולהתפיח להכפלת נפח כשעה עד שעה וחצי.
בזמן שהבצק תופח נכין את מלית התרד
מלית תרד
להרתיח מים בסיר גדול ורחב
לשטוף היטב את התרד ולהפריד אותו מהגבעולים ולנקות מהעוקצים
להכין קערה עם מים קרים ובתוכה קוביות קרח
להכניס את התרד הנקי למים הרותחים למשך דקה להוציא עם כף מחוררת מהמים הרותחים
להעביר מיד למים הקרים
לאחר שהתרד התקרר לגמרי לסחוט היטב מהמים,לקצוץ ולהעביר לקערה
לגרד לתוך הקערה עם התרד את גבינת פטה עזים ואת גבינת הקצ'קבל,להוסיף מלח ופלפל שחור
לערבב ולשים בצד עד שהבצק יהיה מוכן למילוי
לאחר שהבצק סיים לתפוח פעם ראשונה,יש להוציא ממנו את האוויר ולחלק אותו ל- 14 חלקים שווים בגודלם
ליצור מהם כדורים ,להניח על משטח עבודה מקומח ,לכסות במגבת ולחכות כעשר דקות
לשטח בעזרת מערוך כדור בצק,להניח בפנים כף גדושה במלית תרד לסגור היטב ולהדק את הקצוות המחוברים להניח את הלחמנייה על החלק שסגרנו כלפי מטה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. להכין כך את שאר כדורי הבצק.
להתפיח כשעה. למרוח בביצה טרופה ולפזר מעל שומשום שחור
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כחצי שעה
אני מניחה מגבת על הלחמניות לאחר הוצאתן מהתנור כדי שיהיו רכות
Tag :
גבינה לבנה,
שמרים
0 Komentar untuk "לחמניות ממולאות תרד וגבינות"