עוגת שכבות שוקולד בקרם גבינה ונוגט


עוגת שכבות טורט שוקולד קליל ובין השכבות קרם גבינה עם נוגט אגוזים
ואם לא אוהבים נוגט?
אז אפשר להחליפו בממרח חלווה או ריבת חלב או ממרח שוקולד נוטלה





חומרים לעוגה בקוטר 24

טורט שוקולד
4 ביצים גודל L
120 גר' סוכר (1/2 כוס)
100 גר' קמח (3/4 כוס)
15 גר' קקאו (1 כף גדושה)
2 כפות שמן קנולה או תירס
4 כפות מים

קרם גבינה ונוגט אגוזים
1 גביע גבינת נפוליאון 16% (225 גרם)
375 מ"ל שמנת מתוקה 38% של תנובה 
200 גרם ממרח נוגט אגוזים חלק
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (1/2 חבילה)

ציפוי שוקולד
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה 

אופן הכנה
טורט שוקולד
לרפד תבנית אפייה קוטר 24 בנייר אפייה.לחמם תנור ל- 180 מעלות
להקציף ביצים שלמות יחד עם הסוכר לקצף יציב ובהיר,
להוסיף 2 כפות שמן ו- 4 כפות מים
לנפות יחד קמח וקקאו ולקפל לתערובת הביצים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. להעביר את התערובת לתבנית,ליישר ולאפות כ- 25 דק' לקבלת קיסם נקי. לצנן את העוגה היטב.
לאחר שהעוגה התקררה יש לשחרר אותה מהתבנית ולחתוך אותה באמצע לשני חלקים שווים

קרם גבינה ונוגט אגוזים
לערבב יחד עם מרית או כף עץ גבינת נפוליאון,ממרח נוגט אגוזים וסוכר לקבלת קרם אחיד ללא גושים
להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקבלת קצפת יציבה לקפל את הקצפת לתערובת הגבינה בתנועות עטיפה עדינות עד לקבלת קרם אחיד

הרכבת העוגה
להניח על צלחת הגשה עיגול של טורט שוקולד למרוח מעליו שליש מכמת קרם הגבינה להניח מעל קרם הגבינה עוד עיגול טורט שוקולד ולמרוח מעליו שליש מכמות קרם הגבינה ,כולל הדפנות. את שליש הקרם הנותר יש להעביר לשק זילוף עם צנתר משונן או חלק ולאחסן במקרר עד לשלב קישוט העוגה.
לאחר שיישרנו את הקרם על העוגה יש להעביר אותה למקפיא להתייצבות למשך שלוש שעות לפחות.

ציפוי שוקולד
להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך אותה מעל השוקולד להמתין כדקה
ולערבב עם מטרפה לקבלת קרם שוקולד חלק וללא גושים
להוציא את העוגה ששמנו לייצוב במקפיא ולשפוך מעליה את הציפוי כאשר הוא עוד חמים אך לא חם מאוד! אחרת קרם הגבינה יימס.



להעביר את העוגה למקרר לייצוב ציפוי השוקולד לאחר כשעה,שהציפוי התקשה לעטר את העוגה עם זילופי קרם הגבינה ששמרנו בצד.
העוגה צריכה לפחות 12 שעות ייצוב והתגבשות  במקרר לפני ההגשה




0 Komentar untuk "עוגת שכבות שוקולד בקרם גבינה ונוגט"

Back To Top