רוגלך מלוחים מבצק גבינות פריך
גבינת הפרמז'ן מאוד מוסיפה לטעם ולמרקם הבצק
אפשר למרוח על הבצק מבחר ממרחים כמו פסטו,ממרח זיתים ועוד
ואם אין חשק לגלגל רוגלך
אפשר להכין מקלות מלוחים מאותו הבצק
חומרים
בצק
350 גרם קמח (2.5 כוסות)
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 שקית אבקת אפייה
250 גרם גבינת כנען 5% שומן
2 חלמונים מביצה בגודל L
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כפית מלח
ציפוי ומילוי
2 חלבונים
50 גרם קצח
50 גרם שומשום רגיל
אופן הכנה
- להכין בצק במעבד מזון עם להב פלדה או במיקסר עם וו גיטרה. לערבל יחד את כל חומרי הבצק, רק עד קבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך 3 שעות.
- לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים. לרדד כל חלק לעיגול דק בקוטר של כשלושים ס"מ ,למרוח בחלבון לפזר מעל קצח.
בעזרת סכין חד או גלגלת לחלק את העיגול ל- 16 משולשים שווים בגודלם ולגלגל אותם לצורת רוגלך מהבסיס לקדקוד, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה - לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. זמן אפייה כעשרים דקות עד להזהבה. לצנן היטב ולאחסן בקופסה אטומה היטב
- להכנת מקלות גבינה, לחלק את הבצק לשני חלקים במקום לארבעה לרדד על נייר אפייה מקומח,למרוח חלבון ולפזר מעל את התוספת האהובה עליכם,להניח מעל עוד נייר אפייה שיכסה את כל הבצק ולרדד מעט עם מערוך על מנת שהתוספת תדבק לבצק. להסיר את הנייר ולחתוך למקלות בעובי של כס"מ אחד. להעביר את נייר האפייה עם המקלות עליו לתבנית אפייה שטוחה וגדולה ולאפות כעשרים דקות עד להזהבה
0 Komentar untuk "רוגלך מלוח מבצק גבינות (ללא שמרים)"