מעשה שהיה ...
לפני כחודשיים התפרסמה הודעה בפורום מתכונים של תפוז ,בו הציעה מישהי קלסר עם אוסף מתכונים משנות ה-80.
פניתי אל אותה בחורה והתברר שלא רק שתשמח להעביר לי את הקלסר יקר הערך, אנחנו מתגוררות באותה העיר.
למחרת,חגי המקסים חזר מהעבודה ונסע אל אותה בחורה חביבה ואסף ממנה קלסר ועוד שקית קטנה. כמובן שפינקתי אותה בעוגיות מעשה ידי.
בלילה ישבתי ופתחתי את קלסר הקסמים,התמוגגתי מכל רגע.
בשקית הקטנה התגלה אוצר ,מחברת מתכונים של אישה אלמונית. רוב המתכונים כתובים על פתקיות מצהיבות ומחולקים לפי נושאים במחברת של פעם . מאוד התרגשתי לקרוא את המחברת ושאלתי את האישה היקרה דרכה הגיעה אלי המחברת מיהי אותה אישה אלמונית שכתבה את מחברת המתכונים. התשובה שקיבלתי הייתה שהמחברת נמסרה עם ערמת הבגדים לתרומה ולא ידוע מיהי אותה אישה אלמונית שכתבה את מחברת המתכונים.
לצערי,אותה בעלת מחברת מתכונים נשארה אלמונית.
הייתי חייבת לנסות מתכון מתוך המחברת. וכמובן בצק השמרים תפס את עיני. כותרת המתכון הנה בצק שמרים ימימה.
ערכתי כמה שינויים והתאמות במתכון , אך הבסיס הוא המתכון המקורי של ימימה.
את הרשומה הזאת אני מקדישה לאותה אישה אלמונית
שנפלה בחיקי הזכות לקבל את מחברת המתכונים יקרת הערך שלה.
הפתקית הצהובה הייתה בתוך מחברת המתכונים,כדי לשמור עליה הדבקתי אותה במחברת המתכונים שלי .
אח"כ נוספו הערות שלי,הן עדיין לא בתמונה:)
חומרים ( ל- 4 עוגות שמרים באינגלישקייק )
1 ק"ג קמח
200 גר' חמאה רכה
1/4 כוס שמן
250 מ"ל מים או חלב
50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
2 שקיקים סוכר וניל
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
10 גר' מלח
1 ביצה למריחה על העוגות לפני האפייה
סירופ סוכר
200 גר' סוכר
200 מ"ל מים
אופן הכנה
לנפות קמח לקערת מערבל, לערבב פנימה שמרים יבשים או טריים
להוסיף ביצים,סוכר וניל וסוכר. להתחיל לערבל ולהוסיף חמאה ושמן. להוסיף מים ומלח ולערבל את הבצק כחמש דקות לקבלת בצק אחיד.
לקמח משטח עבודה,להעביר אליו את הבצק. לחלק את הבצק ל- 8 כדורים שווים. להניח את כדורי הבצק על משטח מקומח ולכסות אותם בניילון נצמד ,כדי שהבצק לא יתייבש. להתפיח אותם כחצי שעה בקיץ ושעה בחורף
מלית שוקולד ל- 2 עוגות (מחצית מכמות הבצק)
100 גר' חמאה רכה
2 כפות קקאו גדושות
1 כף קינמון
1/2 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
150 גר' שוקולד צ'יפס מריר (1/2 שקית)
אופן הכנה
לערבב יחד את כל חומרי המלית,לא כולל השוקולד צ'יפס ,לקבלת ממרח אחיד.
לרדד כדור בצק למלבן באורך 35 ס"מ וברוחב 25 ס"מ.
למרוח רבע מכמות ממרח הקקאו שהכנו ולפזר מעליו רבע מכמות שוקולד צ'יפס.
לגלגל לרולדה מהודקת. את אותו תהליך לעשות עם כדור בצק נוסף ואז לקלוע יחד את שתי הרולדות לצורת בורג (כפי שרואים בתמונה) ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
להכין כך עוד עוגה משני כדורי בצק נוספים.
להתפיח כחצי שעה,למרוח בביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה.
בזמן שהעוגות בתנור,להכין סירופ סוכר.
להרתיח יחד מים וסוכר כחמש דקות. להסיר מהאש.
כשהעוגות יוצאות מהתנור למרוח עליהן סירופ סוכר בנדיבות
מלית תפוחי עץ ל- 2 עוגות (מחצית מכמות הבצק)
4 תפוחי עץ מסוג גרני סמית' בגודל בינוני
1/4 כוס סוכר
4 כפות פירורי לחם (רגילים לא מתובלים ולא זהובים)
1/2 כפית קינמון
8 כפות ריבת תות או כל ריבה אדומה אחרת
צימוקים כהים ,אפשר גם אגוזים קצוצים. הכמות ? לפי טעמכם האישי :)
אופן הכנה
לקלוף את התפוחים ולגרר על מגרדת עבה. לסחוט היטב את התפוחים המגוררים ולהעביר לקערה בינונית
להוסיף סוכר,קינמון ופירורי לחם,לערבב היטב.
לרדד כדור בצק למלבן באורך 35 ס"מ וברוחב 25 ס"מ.
למרוח רבע מכמות הריבה ולפזר מעל רבע מכמות מלית התפוחים.
לגלגל לרולדה מהודקת. את אותו תהליך לעשות עם כדור בצק נוסף ואז לקלוע יחד את שתי הרולדות לצורת בורג ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
להכין כך עוד עוגה משני כדורי בצק נוספים.
להתפיח כחצי שעה,למרוח בביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה.
בזמן שהעוגות בתנור,להכין סירופ סוכר.
להרתיח יחד מים וסוכר כחמש דקות. להסיר מהאש. כשהעוגות יוצאות מהתנור למרוח עליהן סירופ סוכר בנדיבות
0 Komentar untuk "עוגת השמרים של ימימה"