פשטידת בצל
הטעם משובח ,ההכנה מאתגרת (הכינו את הממחטות)
לקצוץ כמות גדולה של בצל זו בהחלט חתיכת עבודה
אבל הפשטידה כל כך טעימה..אז מתגברים וקצת בוכים :)
לקצוץ כמות גדולה של בצל זו בהחלט חתיכת עבודה
אבל הפשטידה כל כך טעימה..אז מתגברים וקצת בוכים :)
חומרים (לתבנית פיירקס בקוטר 26)
6 בצלים בגודל בינוני
3 כפות שמן
50 גר' חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול 15%
5 ביצים גודל M
500 גר' תרד טרי
1 גביע יוגורט (150 גר')
100 גר' גבינה בולגרית 5%
50 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' קמח (2/3 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
מלח/פלפל שחור לפי הטעם
לשימון התבנית
מעט חמאה
2 כפות סולת או קמח תירס
אופן הכנה
- לחמם תנור ל- 190 מעלות.
לשמן היטב את התבנית בחמאה ולפזר בצורה שווה את הסולת כולל על הדפנות - לקלוף בצל, לחתוך לחצי ולפרוס פרוסות דקות. להעביר למחבת עמוקה וגדולה. להוסיף חמאה ושמן ולטגן את הבצלים לקבלת גוון חום בהיר מאוד. זה לוקח זמן, 15 דק' עד 30 דק' תלוי בעומק המחבת ובגובה האש. יש לערבב מידי פעם את הבצלים במהלך הטיגון.
- לאחר שהבצל במחבת הזהיב,להוסיף שמנת מתוקה ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב. לבשל כ- 3 דקות ולהסיר מהאש. להעביר לקערה גדולה.
- לשטוף היטב את התרד הטרי, להרתיח מים בסיר גדול לחלוט את התרד. כשהמים בסיר רותחים מוסיפים בבת אחת את כל התרד לאחר שתי דקות מוציאים מהמים לקערה עם מים קרים. סוחטים היטב את התרד,אם העלים גדולים קוצצים אותם עם סכין ומוסיפים לתערובת הבצל שמנת בקערה הגדולה ומערבבים
- לטרוף את הביצים בקערה קטנה ולהוסיף לתערובת הבצל. לערבב היטב עם כף עץ
- לגרר במגרדת את הגבינה הבולגרית (על החורים הגדולים) ולהוסיף לתערובת. להוסיף גבינה צהובה מגוררת. להוסיף יוגורט,מלח ופלפל שחור ולערבב
- לנפות יחד קמח ואבקת אפייה ולהוסיף לתערובת. לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה ולהעביר לתבנית.
לאפות כ- 45 דק' לקבלת פשטידה בצבע חום זהוב יפה . ניתן להקפיא את הפשטידה.
0 Komentar untuk "פשטידת בצל ותרד"